用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問喇沙小學Call左人小一叩門面試未?
樓主: ccyctm
go

請問喇沙小學Call左人小一叩門面試未?   [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Soundervolt 發表於 17-6-30 16:22
喇沙叩門interiew形式其实就好似老夫子漫畫常用標题"耐人尋味"!
yes
聽朋友講,有一年 (何太年代),約哂成堆小一叩門家長面試,點知自己突然有事,唔得閒見哂佢地,然後叫哂入會議室,講咗幾句就去註冊

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

但舊年叩門當中,有人見完唔收
恐龍家

有得見即係收?

小曳人 發表於 17-6-30 17:13
但舊年叩門當中,有人見完唔收

小曳人,請問舊年邊个負責揀又決定唔收禁大膽? 何太年代,所有叩門有得見就全部收番晒。而且是馬上立即通知你註冊。

Gaehwiler 發表於 17-7-18 16:00
小曳人,請問舊年邊个負責揀又決定唔收禁大膽? 何太年代,所有叩門有得見就全部收番晒。而且是馬上立即通 ...
That's why I thought too.  But I recently met a mom, whose son was interviewed by  何太, and then not accepted.

醒目開學勳章 貢獻勳章

Gaehwiler 發表於 17-7-18 16:00
小曳人,請問舊年邊个負責揀又決定唔收禁大膽? 何太年代,所有叩門有得見就全部收番晒。而且是馬上立即通 ...
何太本人掛....
估計係佢親口叫當事人返去等消息...
恐龍家

小曳人 發表於 17-7-18 18:53
何太本人掛....
估計係佢親口叫當事人返去等消息...

最後一年做校長無後顧之憂,可能真係太大距離,狠心唔收再向有關人士交代。

回覆樓主

愈來愈多25分自行失敗,又有其他有關係人士

又收得番幾多?呢兩年多咗見完唔收,正常過正常。

請問小一扣門LS通常收幾多個?收的通常是25分/舊生之子?有冇純以強勁portfolio 扣到的呢?謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

今年,有朋友話已收幾個KV嘅

另,有說今年自行收得哂25分,不過我唔知堅唔堅
過往的確係多收返25分,亦聽過有20分舊生收返
超強能力亦有,我識嘅人仔當中有好幾個叩門入嘅,都係無關係,各有各精彩
恐龍家

小曳人 發表於 17-7-19 10:57

今年識有人20分自行入

Felix223    發表於 17-7-19 14:13
小曳人    發表於 17-7-19 13:10

小曳人 發表於 17-7-19 10:57

傳聞又話有28個25分收唔番,真係唔知邊個真!?(emoji)(emoji)

醒目開學勳章 貢獻勳章

NLmom 發表於 17-7-19 14:04
傳聞又話有28個25分收唔番,真係唔知邊個真!?(emoji)(emoji)
咁多年好似未試過多過20個25分抽唔中

恐龍家

回覆樓主:

在這個平台上,好似在喇沙小學版面入面,有人已報料,6月尾打晒D叩門电話出去。7月12曰,即買書,做校服日,已經通知了他們來註冊,大概10幾個叩門生在當天註冊了。

回覆 NLmom 的帖子

今年所有25分在第一round 巳收晒

rai_fc 發表於 17-7-19 17:57
回覆 NLmom 的帖子

今年所有25分在第一round 巳收晒

第一 round??? 吓,總共有幾多 round 架? 25分ㄧround. 20分 又一round. 15分另一round, 10分最後一round 是否八月尾?

回覆 Gaehwiler 的帖子

Probably I did not make it clear in my earlier comment.  What I mean was that in last Nov,all 25 points appliciants were got accepted through the discretionary place admission process.

rai_fc 發表於 17-7-19 20:09

Probably I did not make it clear in my earlier comment.  What I mean was that ...

上年都仲有大約10個25分失敗

今年竟然收得哂,佢地好好彩

rai_fc 發表於 17-7-19 20:09

Probably I did not make it clear in my earlier comment.  What I mean was that ...

thanks. rai_fc

siden 發表於 17-7-19 07:58
愈來愈多25分自行失敗,又有其他有關係人士

又收得番幾多?呢兩年多咗見完唔收,正常過正常。

已收了朋友的仔仔。爸爸是舊生。
‹ 上一主題|下一主題