用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖公會李兆強排名15,很好嗎?
樓主: LAMPIKSHAN
go

聖公會李兆強排名15,很好嗎? [複製鏈接]

引用:Haha+st+paul+boys華仁仲後過北循。。。阿

原帖由 cmchang0927 於 16-06-01 發表
Haha st paul boys華仁仲後過北循。。。阿女學校仲頭一百也冇,反而佛教康山都排9x...咁原來阿女都係讀緊D ...
咁我可能好啲,應該2、3缐左右

回覆:聖公會李兆強排名15,很好嗎?

陳守仁學術有滿分,唔怪之得人人都要考啦!

LAMPIKSHAN 發表於 16-6-1 15:55
其實好多間排名令我很驚訝!
大家可去睇睇!
我仔民生書院小學收了,學費太昂貴,我想找官津小學,因有了細 ...
唔要民生? 民生雖然是私小, 但有學費減免. 而且中學是津校

引用:Quote:LAMPIKSHAN+發表於+16-6-1+15:55+其

原帖由 AgapePa 於 16-06-01 發表
唔要民生? 民生雖然是私小, 但有學費減免. 而且中學是津校
你肯定有學費減免嗎?
其實我年初問過民生,未有學費減免資料,職員説要讀到第二年才有,但問申請的資格又未知,再問下先。其實免得過都唔想仔轉校,係時勢迫人,我正待業,家中環境變了。

LAMPIKSHAN 發表於 16-6-1 17:29
你肯定有學費減免嗎?
其實我年初問過民生,未有學費減免資料,職員説要讀到第二年才有,但問申請的資格又 ...

一定有, 因為EDB規定, 至於減幾多...... 自己去問學校啦!

民生學費減免計劃:
http://primary.munsang.edu.hk/primary/php/webcms/public/index.php3?refid=1333&mode=published&nocache1456577200

一句講晒, 學校只係話有減免計劃, 無話一定可以減免, 就算有, 無準則話你知會減幾多囉!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:原帖由+AgapePa+於+16-06-01+發表唔

原帖由 LAMPIKSHAN 於 16-06-01 發表
你肯定有學費減免嗎?
其實我年初問過民生,未有學費減免資料,職員説要讀到第二年才有,但問申請的資格又 ...
加油呀!雨過又會天晴。

引用:Quote:原帖由+AgapePa+於+16-06-01+發表唔

‹ 上一主題|下一主題