用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York 18 Feb Welcome Party
樓主: chinghingnamnam
go

York 18 Feb Welcome Party [複製鏈接]

nicole_wns 發表於 16-1-14 10:18
我個封就係註冊信,2月18號去,入面有老師親手寫既信,有提及welcome party

...
我係2/17註冊, 但冇welcome party, 不過註冊信夾住一張暑假訓練既章程

回覆:York 18 Feb Welcome Party

11月細b 1月16聽分班簡介會
我係16-17 local k1 am

huggiesbb 發表於 16-1-14 11:31
11月細b 1月16聽分班簡介會
我係16-17 local k1 am
我都係16-17 local k1 am, 不過我係9月B, 唔通佢寄失左分班簡介會封信俾我.....

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-1-14+11:31+11

原帖由 SK921 於 16-01-14 發表
我都係16-17 local k1 am, 不過我係9月B, 唔通佢寄失左分班簡介會封信俾我.....

...
我都係9月b, 個分班簡介會應該係for收 special case 既小朋友,我都只得註冊信炸

已打去問
收到分班簡介會係冇welcome party封信喎
因為當日要決定啲嘢 先會再寄welcome party信
應該就係special k啦

引用:已打去問 收到分班簡介會係冇welcome+party

原帖由 huggiesbb 於 16-01-14 發表
已打去問
可能睇當日有無人無去做入學註冊,然係再俾位出黎

merci2046 發表於 16-1-13 15:34
回覆 chinghingnamnam 的帖子

I received the invitation card from York on yesterday which invite us t ...
u may double check with york to play safe as they told me that the welcome party is for k1 students, not pn  over the phone yesterday. i am so confused now.

huggiesbb 發表於 16-1-14 12:57
已打去問
what is special k? different from k1?

nicole_wns 發表於 16-1-14 12:54
我都係9月b, 個分班簡介會應該係for收 special case 既小朋友,我都只得註冊信炸

...
Thanks, 可能真係咁啦, York d野真係唔會知佢點分.....不過我冇收welcome party封信都好, 唔駛請多日假

huggiesbb 發表於 16-1-14 12:57
已打去問
我記得上年10月已交留位費, 你係咪已經俾留位費? 如果係, 學校應該要一早講明係special K, 人地可能會揀其他學校嘛

回覆:chinghingnamnam 的帖子

special case for細仔,11,12月既小朋友

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-1-14+12:57+已

原帖由 SK921 於 16-01-14 發表
我記得上年10月已交留位費, 你係咪已經俾留位費? 如果係, 學校應該要一早講明係special K, 人地可能會揀其 ...
yes ah!一早已俾留位 果時從來冇提過係special k...但今時今日先話要人讀special k...唔知想點。。但又話到時要家長決定,唔知係咪有得揀囉

huggiesbb 發表於 16-1-14 15:19
yes ah!一早已俾留位 果時從來冇提過係special k...但今時今日先話要人讀special k...唔知想點。。但又話到 ...

York真係好古怪, 祝你快D confirm到 k1位

我都係註冊信,𥚃面提及welcome party, 有miss Lo 手寫信。有訂校服資料,校巴資料,我女係主流AM班

引用:Quote:Karenlai1101+發表於+16-1-13+17:24+

原帖由 chinghingnamnam 於 16-01-14 發表
我仔都係10月中,international k1 am offer.will u join the welcome party on 18 feb?
甘你有無收分班sem ...
冇收到分班信
我係local AM

引用:Quote:原帖由+SK921+於+16-01-14+發表我記

原帖由 huggiesbb 於 16-01-14 發表
yes ah!一早已俾留位 果時從來冇提過係special k...但今時今日先話要人讀special k...唔知想點。。但又話到 ...
我有點覺得被騙了留位費囉,出信時明明話係正常k offer, 宜家又話細b班

引用:Quote:原帖由+huggiesbb+於+16-01-14+發表y

原帖由 sushimama 於 16-01-14 發表
我有點覺得被騙了留位費囉,出信時明明話係正常k offer, 宜家又話細b班
你都係收到分班簡介會信嗎?
但聽講又話可以決定揀正常k1
如果真係唔得我都覺好被騙
明明講好係k1
頭先搵翻舊文 話special k係大仔班嘅pn wor
即讀完一年sk 先上翻k1
如果係真。。。。。我好嬲

引用:Quote:原帖由+sushimama+於+16-01-14+發表

原帖由 huggiesbb 於 16-01-15 發表
你都係收到分班簡介會信嗎?
但聽講又話可以決定揀正常k1
如果真係唔得我都覺好被騙
如果真係special k , 下年要condition 先可升k2, 一早知,我一定不留位

如果聽完briefing 先知唔係正取生,一定要集體响學校拎返留位費,千祈唔好亂簽嘢!

引用:如果聽完briefing+先知唔係正取生,一定要

原帖由 pingu529 於 16-01-15 發表
如果聽完briefing 先知唔係正取生,一定要集體响學校拎返留位費,千祈唔好亂簽嘢!

...
係囉 有咩理由以細仔為理由逼人讀sk 如果我做得大b就唔洗揀你啦 大b大把選擇
仲要之前啲信都講明係k1 offer...真係期待聽日個簡介會

‹ 上一主題|下一主題