用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill出offer啦
樓主: charliesuo
go

Boxhill出offer啦 [複製鏈接]

引用:回覆+himhim101010+的帖子 好唔好要睇你想

原帖由 charliesuo 於 15-11-18 發表
回覆 himhim101010 的帖子

好唔好要睇你想要d咩,之後條路想點行。如果想叩門官津校或比較谷比較睇重紀律 ...
Boxhill考直資、入津小都OK,都有人考到入男拔的,學術方面都比學券幼稚園深,其實K1都會教認好多中文字,英文A至Z、數字、形狀,我仔pn時返學己學識曬,愉快都可以學得到又開心,過程中又唔會谷你一定要識曬,老師有愛心最緊要,仔好鍾意返學

引用:Boxhill+pn+好唔好呢?英普?課程如何?小班教

原帖由 himhim101010 於 15-11-18 發表
Boxhill pn 好唔好呢?英普?課程如何?小班教學嗎?
上午班都有28人一班,我仔上年PN1月插下午班(細仔),12人一班,超抵讀,K1就20人一班,我就好鍾意boxhill小班教學

我都收到am offer 啦,會等埋華景先,但其實華景只係問咗我2個問題,然後就一路陪阿仔玩。。。

My son got AM offer at Boxhill (Fotan) too.  Anyone knows if all teachers at Boxhills are all native eng speakers?  Because I could only find all Chinese face at their web site.  In addition, the school fees for 2016-17 is $5,780.  Anyone know if there have some extra fees need to pay??  Thank you!

回覆 ppgirl 的帖子

I couldnt even find anywhere mentioning abt school fee tho...

回覆 ppgirl 的帖子

另外要比書薄費好似係 2千幾一個學期 ( 如無記錯), 其他茶點費等等係唔需要再比$

引用:Quote:原帖由+himhim101010+於+15-11-18+發

原帖由 catcatma 於 15-11-19 發表
上午班都有28人一班,我仔上年PN1月插下午班(細仔),12人一班,超抵讀,K1就20人一班,我就好鍾意boxhill ...
你話火炭28人一班?咁多?課室playground真係好細

回覆:ppgirl 的帖子

N班無雜費架,只係交每月學費的,班主任應該係NET,而助教就多數吾係,不過上堂都係講英文的

回覆:deco99 的帖子

今年有二十幾人一班同十幾人一班都有,二十幾人就有三位老師十幾人就得兩位老師

回覆:Boxhill出offer啦

My son got an also, but I also want to know more about the school
不過上面有位家長都講得好清楚,會唔會仲有第二位分享呢?

回覆:charliesuo 的帖子

學費好貴,我見個校舍好細咁,唔知好唔好

Does anyone on the waiting list?  Just wonder to know if Boxhill is a popular kindergarten.  Thanks!

回覆 charliesuo 的帖子

謝謝妳的分享. 我仔也收到am offer, 不過還未決定是否入讀. 我們之前返過boxhill的playgroup, 印象中學校的教學太free style, 而我仔性格也是好動而不愛守規矩, 我們有點擔心太過自由的學校環境不知對他性格成長有無好處. 另外,妳post所講的boxhill在培養孩子獨立思考能力方面有優勢,何以見得呢? 可以再詳細分享一下嗎?

收到華景 Am offer ...爭扎緊讀九龍塘think定尼間…想搵間語境好d嘅

引用:Quote:原帖由+charliesuo+於+15-11-18+發表

Boxhill考直資、入津小都OK,都有人考到入男拔的,學術方面都比學券幼稚園深,其實K1都會教認好多中文字, ...
phonics 呢?

引用:Quote:原帖由+charliesuo+於+15-11-18+發表

Boxhill考直資、入津小都OK,都有人考到入男拔的,學術方面都比學券幼稚園深,其實K1都會教認好多中文字, ...
有無課本內容可分享?

charliesuo 發表於 15-11-18 22:44
回覆 himhim101010 的帖子

好唔好要睇你想要d咩,之後條路想點行。如果想叩門官津校或比較谷比較睇重紀律 ...
totally agreed...

DevilPig 發表於 15-12-10 18:39
phonics 呢?
pn will not teach phonics..they are theme base

引用:Quote:DevilPig+發表於+15-12-10+18:39+pho

原帖由 Alicebabyonon 於 15-12-10 發表
pn will not teach phonics..they are theme base
oh, 咁可惜左D

I believe no pn will teach phonics.

‹ 上一主題|下一主題