用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道vs 根徳?如何選擇
樓主: cherrycherrytcl
go

培道vs 根徳?如何選擇 [複製鏈接]

回覆:培道vs 根徳?如何選擇

KV

KV每級約600人,總有人讀得好開心,有人唔開心,但在EK永遠被人放大咗唔開心的一小撮人。最緊要自己想清楚小一何去何從。

引用:Quote:原帖由+cherrycherrytcl+於+15-07-01

原帖由 sissysze 於 15-07-01 發表
完全唔同level, 家長知唔知自己想點?揀得kv嘅家長無乜幾多個會揀培道小學架喎

...
我係一個例子,放了KV而選培道

我相反,放了培道去kv ,除非好中意培小&想讀學卷

讀培道,除非家長好有鬥心,好用心栽培小朋友,否則出去考直私,會差d。

回覆:Jane1983 的帖子

我放培道主因是老師朋友分折後,KV揀得你小朋友即有谮質,就不用為了2缐小學這條保險缐放了一間好的幼稚園,普通準校就算之前不是揀111,KV凖校有得in 同喜歡收因底子好凖校like,她和弟弟也是準小老師,見識過KV小朋友能力,他們學校也喜歡收KV(可惜她自己小朋友才入),加上我自己諗過就算培道直升也會試其他小學,對我自己而言因培道要校車和俾學費但又只是2線小學,所以最後只好放培道

回覆:MELODY430 的帖子

以上純是我自已個人分析

回覆:MELODY430 的帖子

好多謝你詳細的分析,幫了我不少

‹ 上一主題|下一主題