用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧interview?
樓主: Justsayhi
go

明慧interview? [複製鏈接]

請問您們收到了八月一日的家長日的通知了嗎?學校說早兩日寄出,但我仍未收到啊

回覆 Dragonmama2012 的帖子

請問點解咁遲交表既?佢地全年收生的嗎?我今天打去問下年pn,佢就叫我一歲先,我個仔9月4日先足一歲,咁快遞就咁快面試,咪唔著數?

回覆:swarovski2011 的帖子

太子明慧12月有pn班開!所以依家in定唔出奇⋯不過個人覺得12月開學時間好奇怪,而且學費比學之園貴⋯所以無去註冊

其實個人認為基本上小朋友識疊積木、講到五官同自己名多數都會收

回覆:swarovski2011 的帖子

太子明慧12月有pn班開!所以依家in定唔出奇⋯不過個人覺得12月開學時間好奇怪,而且學費比學之園貴⋯所以無去註冊

其實個人認為基本上小朋友識疊積木、講到五官同自己名多數都會收

swarovski2011 發表於 14-7-25 22:46
回覆 Dragonmama2012 的帖子

請問點解咁遲交表既?佢地全年收生的嗎?我今天打去問下年pn,佢就叫我一歲先 ...
因為我係打算俾小朋友遲一年先讀書, 所以今年先打去問明年報名情況,點知好快安排interview, 仲叫我小朋友今年插班

不過最後我reject左offer, 照跟返我同丈夫意願2015年先入學,俾小朋友relax多一年先~

我估可能學費貴,不少家長一收到其他幼稚園offer就退學,所以全年都有位~

同埋呢個價錢(上年n班學貴$4200, 今年已加到$4800),比起學之園, 迦南 等等學校更加貴,作為家長當然希望用差不多的價錢,入讀最岩小朋友的學校

明年n班唔知會加幾多$$

回覆:Dragonmama2012 的帖子

原來係咁,你囡囡幾月出世架?你有無問可否讀出年n班?不過聽你講今年$4800真係幾貴下喎!國際班嗎?聽好多人講明慧都好好呀,$4800真係唔值嗎?真係幾難揀

回覆 Justsayhi 的帖子

I see, thx~
‹ 上一主題|下一主題