用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: BearBearMommy
go

2010-11 K1L入黎傾下 [複製鏈接]

我們應該去開放日, 無心水節目, 都係睇到時阿囝鍾意玩咩野....
url=http://www.TickerFactory.com/]

我地下午2:30pm-4:15pm去開放日,玩了吹氣彈床,波波池,Learn with Fun,普通話,Art Gallery,樂器和宗教科遊戲。你地呢?亞女昨日說彩虹組Shamaine病了,她開始記得一些同學的名字。

重未收到冬季校服,你地收晒未?明天到Tiffany 開生日會,要自購蛋糕、小食和飲品。

原帖由 BearBearMommy 於 10-11-25 15:44 發表
重未收到冬季校服,你地收晒未?明天到Tiffany 開生日會,要自購蛋糕、小食和飲品。

冬季校服已收到,但質數非常差,由其校褸,會有粉末飛出

結果亞女發燒,無得開生日會!

有無小朋友仲未拿校服... 阿囝等左成個月, 昨天先有長袖校服和長褲.. 都唔知點解訂左都要等成個月先有..

你們今晚去唔去聖誕聯歡會?
url=http://www.TickerFactory.com/]

咁遲至有?! 依家好凍喎同上個月都換咗季...咁你小朋友著咩返學呀?
今晚冇去晚會...收亱, 去唔到呀, 好玩嗎?

原帖由 tammyhw 於 10-12-17 13:29 發表
有無小朋友仲未拿校服... 阿囝等左成個月, 昨天先有長袖校服和長褲.. 都唔知點解訂左都要等成個月先有..

你們今晚去唔去聖誕聯歡會?

原本大家一早有校服啦....? 咁點解得阿囝咁遲先有...唔通因為訂左M碼 (阿囝個頭太大, S碼過唔到頭) ?
晚會都算OK 啦.... 不過坐足全晚, 差不多尾聲先等到K1小朋友幾分鍾的表演....
原帖由 irenebbb 於 10-12-18 06:15 發表
咁遲至有?! 依家好凍喎同上個月都換咗季...咁你小朋友著咩返學呀?
今晚冇去晚會...收亱, 去唔到呀, 好玩嗎?

原帖由 tammyhw 於 10-12-19 01:07 發表
原本大家一早有校服啦....? 咁點解得阿囝咁遲先有...唔通因為訂左M碼 (阿囝個頭太大, S碼過唔到頭) ?
晚會都算OK 啦.... 不過坐足全晚, 差不多尾聲先等到K1小朋友幾分鍾的表演....
...

我也是訂M碼 , 剛剛16/12 才派 , 真係超耐....
晚會我都有去 ,都算OK ,  坐足甘耐 , 都係等阿女K1表演

我都只在16/12收到長袖T-shirt,仍未收到校褸,好在夏天時有買有網運動裝。我沒有去晚會,是什麼K1小朋友表演呀?參加了興趣班的表演?

佢哋咪合唱了一首 "God is so good!", 手上帶上聖誕彩帶, 亞女話 K1L只有三幾個同學仔  

原帖由 BearBearMommy 於 10-12-20 16:42 發表
我都只在16/12收到長袖T-shirt,仍未收到校褸,好在夏天時有買有網運動裝。我沒有去晚會,是什麼K1小朋友表演呀?參加了興趣班的表演?

阿囝表演時都無唱過, 只係掛住周圍望爸爸媽媽係邊度... 到離開學校的時候, 又突然好好唱口, 係咁唱.. God is so good, God is so good.... 真係激死...

重未有校褸呀!亞女在校內唔見左頂帽同頸巾都搵唔番!

打電話去學校問吓,催吓件校褸,可能有d幫助,

13/1終於收到校褸啦,但件校褸好臭膠味。失物點解搵唔番?

各位入唔入倒內聯網相片下載區?入唔倒呀!

入唔倒呀!家長日那天問老師, 答案是"待查詢",但至今仍未有回覆

原帖由 BearBearMommy 於 11-2-1 12:58 發表
各位入唔入倒內聯網相片下載區?入唔倒呀!

失物不要旨意老師或校務處幫你找,就算物件寫了中英全名,有人執到交去office,都唔會有職員查翻物主讀邊班,送返去班房或通知班主任/家長,由得件失物係office生根。

我知道有家長試過比咗錢補買後,甘岩有事要去學校,諗住順口問吓office有冇執到,點知一問完,職員就即刻指住counter台面一角話:「喺咪呢隻呀?」,雞lar甘大個名寫係件失物上面,係一眼就睇到嗰隻,竟然連花少少時間電腦check吓邊班都懶得,家長曾拜托班主任問office,過了2個星期都冇消息。

唉!在校內唔見嘢,学校真喺無人覺得有責任去揾ga.  唔想嘥錢買過,最好自己特登抽時間搭車返school office認領好了。

原帖由 BearBearMommy 於 11-1-10 17:02 發表
重未有校褸呀!亞女在校內唔見左頂帽同頸巾都搵唔番!

謝謝回應。大家有沒有參加課後興趣班而又搭校車﹖如果我個女上完興趣班要搭1個鐘校車才回到家,比平時耐很多,要2時多才下車吃飯,所以未有讓她上。假期和暑假活動班由10am-1pm,又是2時多才下車吃飯。

‹ 上一主題|下一主題