用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YMCA農圃道幼稚園2006K1入來傾傾! ...
go

YMCA農圃道幼稚園2006K1入來傾傾! [複製鏈接]

YMCA農圃道幼稚園2006K1入來傾傾!

[size=medium]各位媽咪,記住8月6日的活動呀!! 到時見!!

Re: YMCA農圃道幼稚園2006K1入來傾傾!

Hi 茉莉媽咪,我係張臻熙的媽咪呀!不知你係邊位小朋友的媽咪呢?今日民生書院打黎話收左熙熙讀上午班了,很開心,打算轉校,所以YMCA的東西無用了,如有需要可話我知。
如有查詢歡迎致電:31880544 :-)

Hi kasumi,

Pls. check PM.     

Hi kasumi,

我在 MSN add 了你啦 !!      

PLS. CHECK PM!

有去8月6日海洋公園的媽咪, 當日好玩嗎?

憲憲媽咪,

我地當日有十九人去海洋公園玩,有十六人食埋晚飯先散隊,回家都差不多十點半了,小朋友好開心.       今天返學校就      .
你幾時有時間join我地呀 ????      

我地打算係msn詳談,你將你的電郵地址pm俾我,我會集合大家的電郵地址,一次過分發給你們.  

泰莉,

我地打算係msn詳談,你將你的電郵地址pm俾我,我會集合大家的電郵地址,一次過分發給你們.     

茉莉媽咪,

聽到你地玩得咁開心, 我下次都要join埋一齊去!
除了Miss Talent做班主任外, 還有另外是哪一位老師呀?
[quote]
茉莉媽咪 寫道:
憲憲媽咪,

我地當日有十九人去海洋公園玩,有十六人食埋晚飯先散隊,回家都差不多十點半了,小朋友好開心.       今天返學校就      .
你幾時有時間join我地呀 ????      

憲憲媽咪,

PM已收到,THX.    
另一位老師就係...........ANGIE,初時話ANGIE唔跟上,但佢地最後都無變,N1同K1的老師一樣.    
你覺唔覺無左本互動手冊,好似唔知佢地每日發生左咩事今.       

[quote]
憲憲媽咪 寫道:
茉莉媽咪,

聽到你地玩得咁開心, 我下次都要join埋一齊去!
除了Miss Talent做班主任外, 還有另外是哪一位老師呀?

泰莉,

PM已收到,THX.     

茉莉媽咪,

係呀!或者過兩日先派呢!現在仍是適應期, 老師都忙緊開學!
憲憲今日上保母車哭得很厲害 , 希望佢快d適應啦! 我每日早上都覺得很有壓力!

茉莉媽咪 寫道:
憲憲媽咪,

PM已收到,THX.    
另一位老師就係...........ANGIE,初時話ANGIE唔跟上,但佢地最後都無變,N1同K1的老師一樣.    
你覺唔覺無左本互動手冊,好似唔知佢地每日發生左咩事今.       

憲憲媽咪,

我今日見到你湊憲憲放學喎,憲憲好開心呀!!不過見你已經過緊馬路,所以無叫你.希望憲憲好快適應.
我問過telant,今年k1唔會再有互動手冊,你會唔會覺得爭d呢 ??      

茉莉媽咪,

還未睡呀?

茉莉媽咪,
我今日下午在電話中都問過Miss Talent,佢都表示只有N1先有互動手冊 , 我都覺得爭好多, 起碼每日都可以知道憲憲在校發生的事! Miss Talent話最主要是希望由K1開始, 鼓勵同學多D自己主動向爸爸媽媽表達在校內發生的事, 所以無互動手冊!
如果時間許可, 我間中都會接憲憲放學, 想俾佢一個驚喜      !

茉莉媽咪 寫道:
憲憲媽咪,

我今日見到你湊憲憲放學喎,憲憲好開心呀!!不過見你已經過緊馬路,所以無叫你.希望憲憲好快適應.
我問過telant,今年k1唔會再有互動手冊,你會唔會覺得爭d呢 ??      

憲憲媽咪,

我都覺得爭好多,因為k1小朋友可以點表達........所以現在對佢係學校既事,一無所知.     

十月我地去海洋公園好嗎 ???     

茉莉媽咪,

好呀! 10月份去海洋公園! 但8月19日是否沒有活動呀?
憲憲今日3歲啦:tongue: ! 因為我請不到假, 唯有晚上幫他簡單慶祝!   

憲憲, Happy Birthday!

茉莉媽咪 寫道:
憲憲媽咪,

我都覺得爭好多,因為k1小朋友可以點表達........所以現在對佢係學校既事,一無所知.     

十月我地去海洋公園好嗎 ???     

HI... 我又係土瓜灣媽咪黎架...諗過俾阿仔讀YMCA農圃道幼稚園,..
想問下呢個幼稚園...主要升讀邊間小學架??

希望各位幫幫忙...提供資料...thx...

lui_ho,

據我所知,今年有二個去左培正,一個去左協恩,其餘去農圃道官立小學,獻主會等等........

你可以參考下以上資料.      

lui_ho 寫道:
HI... 我又係土瓜灣媽咪黎架...諗過俾阿仔讀YMCA農圃道幼稚園,..
想問下呢個幼稚園...主要升讀邊間小學架??

希望各位幫幫忙...提供資料...thx...

憲憲媽咪,

你有d過份喎!!!   

我祝憲憲,
生日快樂,快高長大,身體健康,聽教聽話.     

其實我地今日都有活動,我見你只是給我19號一天,所以今日無叫你去,唔好意思      ,我地今日去了其中一個家長屋企玩,小朋友玩得好開心      .
遲些你再有日子俾我,我再攪活動.

我地8月19日有活動的,請留意你的 E-MAIL.

[quote]
憲憲媽咪 寫道:
茉莉媽咪,

好呀! 10月份去海洋公園! 但8月19日是否沒有活動呀?
憲憲今日3歲啦:tongue: ! 因為我請不到假, 唯有晚上幫他簡單慶祝!   

憲憲, Happy Birthday!

早晨, 各位媽咪.     
‹ 上一主題|下一主題