用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06崇真舊生會
go

06崇真舊生會 [複製鏈接]

06崇真舊生會

這個是給崇真就讀K3 的學生家長聚一聚,雖然大家各在不同的小學就讀,但也可以互相交流,跳跳虎、WYL,個日我都搵唔到妳們的,我去了舞蹈校隊做義工,真係好激氣呀!我地成班義工除了要幫校隊化妝去廁所外,仲要幫芭蕾舞隊去埋,本以為佢地無義工喇!點知係有喎!但個個只係掛住同自己個女影相,仲有呀!個芭蕾舞有兩個老師,一個仲要撓埋雙手唔幫手,睇見就眼火爆,掛住影相搞到其中一個妹妹拉尿添!仲要我地抹!認真離譜!       
[img align=right]DSCN0160[/img]

Re: 06崇真舊生會

辛苦晒各位.

我覺得今年懇親會的安排都唔好,我好彩得到森巴媽咪幫忙才有多一張樓上的票, 不過當天樓上都唔滿,同彤彤一起上校車的另一位k3同學的媽媽只得第一場一張票,只係得佢自己睇,又唔比k3家長買,但又浪費

hello
報到
衍烔媽咪唔使客氣,當日要做舞蹈組家長義工同妳錯過見面機會添!!我老公說給我知妳給了$10門票費給他妳真是客氣,
綽芝媽咪不要勞氣,其實當時在排隊去廁所時巳有2位妹妹在廁所前巳忍不住瀨尿那位小妹妹是第三位了,可能芭蕾舞那二位老師只是興趣班老師沒有實際照顧小朋友的經驗啦!不過老實說她們應要以照顧小朋友為先,不應只顧影相的   

講開票問題,我覺得安排好亂,話說早場我要二張票,尾場要三場飛,但居然俾了我一張早場,尾場有四張,好彩錯有錯著,我臨時做義工唔使飛,老公又趕唔切來睇早場,得個工人睇,尾場又多了張飛,唉!都唔知點解咁亂的!
辛巴媽、衍桐媽咪,我忘記了妳們的阿b 在那間學校就讀了!
[img align=right]DSCN0160[/img]

錢綽芝媽咪 寫道:
講開票問題,我覺得安排好亂,話說早場我要二張票,尾場要三場飛,但居然俾了我一張早場,尾場有四張,好彩錯有錯著,我臨時做義工唔使飛,老公又趕唔切來睇早場,得個工人睇,尾場又多了張飛,唉!都唔知點解咁亂的!
辛巴媽、衍桐媽咪,我忘記了妳們的阿b 在那間學校就讀了!

新鮮滾熱辣:優才(旺角校) 說來話長,由寄form至今日收到電話都唔夠2星期,本來德望第1輪已收了彤彤 , 不過我老公時時ee哦哦話傳統學校唔岩個女,從跳跳虎處知道有優才呢間學校,我

辛巴媽咪 寫道:
hello
報到
衍烔媽咪唔使客氣,當日要做舞蹈組家長義工同妳錯過見面機會添!!我老公說給我知妳給了$10門票費給他妳真是客氣,
綽芝媽咪不要勞氣,其實當時在排隊去廁所時巳有2位妹妹在廁所前巳忍不住瀨尿那位小妹妹是第三位了,可能芭蕾舞那二位老師只是興趣班老師沒有實際照顧小朋友的經驗啦!不過老實說她們應要以照顧小朋友為先,不應只顧影相的   

唔得你同跳跳虎幫忙否如果唔係我同老公實是但一個都law law 孿呀,好彩咋,門票費係應該要比

綽芝媽咪
灝軒是會讀深水埔聖紀文小學,此間學校是我們叩門而考入的.

轉眼間我女兒已成為崇真的舊生會的成員,今日帶佢返去聚餐,大家也有點不捨。講真亞女都算好彩,在崇真幾年來也遇到有愛心,包容性大的老師,令她的幼兒階段留下很多美好的回憶。

衍彤媽,
那是不是會讀優才?優才都好好,恭喜你和彤彤!!
   Keep in touch!!!

辛巴媽
我記得妳啦!當日妳也有份做義工的,我仲問妳是否俾個仔繼續跳舞!我決定俾綽芝在周老師那處繼續學跳舞
琴日個女睇番相片佢話好想喊喎!唉!講真我都有少少唔捨得呀!

SIMSIM

係呀!優才(旺角校) ,唔駛再比老公日哦夜哦     

衍彤媽
其實我都擔心yoyo讀唔掂,但又唔想交學費,因yoyo的課外活動費已太多,而我暫時也不想返工放低yoyo比我亞媽,所以唯有試一年,讀唔掂先算啦!

simsim 寫道:
衍彤媽
其實我都擔心yoyo讀唔掂,但又唔想交學費,因yoyo的課外活動費已太多,而我暫時也不想返工放低yoyo比我亞媽,所以唯有試一年,讀唔掂先算啦!

What sort of 課外活動 yoyo attends?  彤彤 now only has swimming lesson twice a week.  I haven't arranged the activites for her for this summer vacation.  I haven't made up my mind yet.  Not to say the  課外活動 during school days. I am a lazy mother.        

Hello everybody,
我入嚟報到呀!  

衍彤媽,
真係估你唔到喎!    優才是活動教學, 口碑都唔錯, 相信衍彤一定會返學好開心!   可惜你同亞虎唔同校, 唔係分分鐘衍彤同子豪做埋同班同學添!

明天協恩開新生家長會, 會見班主任。但天文台話會狂風雷雨, 一諗起條天光道日曬雨淋就....唉! 睇嚟明天又要搭的士。

我幫烔因參加咗崇真的小一預備班和暑期班, 所以她這個暑假都會在崇真渡過   基本上係冇暑假放
係呢, 你哋買哂開學用品未

我也來報到。昨天舉家去崇真取評估,跟周老師傾時,眼有淚光:感謝老師對小女的愛。

學校的書簿、校服已準備好,書包亦已買了,欠買鞋。

WYL
妳就好,協恩咁早有家長會,瑪利諾要8 月底先有呀!只係琴日收到信8 月1 日先去拿校服及書單!點解咁遲先有家長會的!

衍彤媽 > 請問優才(旺角)校, 近那裡?
其實係一家四口子

一家三口 寫道:
衍彤媽 > 請問優才(旺角)校, 近那裡?

hehe, 我係

phylli 寫道:
我也來報到。昨天舉家去崇真取評估,跟周老師傾時,眼有淚光:感謝老師對小女的愛。

學校的書簿、校服已準備好,書包亦已買了,欠買鞋。

[quote]
wyl 寫道:
Hello everybody,
我入
‹ 上一主題|下一主題