用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一間超現實的學校 - 金巴倫英文幼稚園St. Nicholas' ...
go

一間超現實的學校 - 金巴倫英文幼稚園St. Nicholas' [複製鏈接]

一間超現實的學校...當初因為聽到蔡校長的教學理念而報讀呢間學校...但因為小朋友要轉校...臨最後一個月要通知學校...學校得知後...365度轉變晒...出盡方法去為難家長同小朋友...本人親身體驗...慶幸離場了
   1    0    0    0

回覆:wongnaldo 的帖子

如何為難,我都係聽到他的理念有報,後面在錄取第二個禮拜我就馬上放位了,打電話個老師聽講之後即使收線,某多講一句哈哈

引用:一間超現實的學校...當初因為聽到蔡校長的

原帖由 wongnaldo 於 16-08-23 發表
一間超現實的學校...當初因為聽到蔡校長的教學理念而報讀呢間學校...但因為小朋友要轉校...臨最後一個月要 ...
如何為難小朋友同家長呢?如果開學前一個月(8月10日開學),7月份通知學校,SN 都冇接觸小朋友嘅機會,那有如何為難?

利申:我和你一樣都是7月份接到其他學校offer, 所以申請退還學位,SN 只叫我send 封退學通知,之後回覆收到我的通知!當然,退回費用哩part 未有下文! 書本訂咗,也沒有通知家長幾時可以取走。我諗,等SN  settle 好小朋友開學之後,約9 月份可能會有消息😉

hppa  fair comments  發表於 16-8-30 11:42

引用:一間超現實的學校...當初因為聽到蔡校長的

一間超現實的學校...當初因為聽到蔡校長的教學理念而報讀呢間學校...但因為小朋友要轉校...臨最後一個月要 ...
唔好唔開心,應該開心才真!開心係你已經有更好的offer, 過咗去就唔好諗太多😊,開心d 迎接未來K1 嘅新挑戰吧🤗!!!

仲有,講笑咁講365 度轉變,其實只是轉了一週(360度)之後偏差5 度😉!如果反轉豬肚嗰隻係180度😅,Sister 唔好嬲嬲,我氹你開心啫😂

回覆 AmyTCY 的帖子

有咩可以退錢?咁其實已經幾好喎, 好多學校都無得退...書我估佢開學收到先會找你地吧

回覆:AmyTCY 的帖子

我係聽完蔡校長的分享覺得肯定唔係我想要的野所以唔會讀這間學校

引用:回覆+AmyTCY+的帖子 有咩可以退錢?咁其實

原帖由 luckybaby2011 於 16-08-23 發表

有咩可以退錢?咁其實已經幾好喎, 好多學校都無得退...書我估佢開學收到先會找你地吧 ...
茶點費$2,1xx.00😂

引用:我係聽完蔡校長的分享覺得肯定唔係我想要的

原帖由 fungjo 於 16-08-23 發表
我係聽完蔡校長的分享覺得肯定唔係我想要的野所以唔會讀這間學校
又或者咁講,每個家長同小朋友要嘅嘢同目標都唔同,只好找適合自己小朋友的課程😊,好老實如果我不是有更好的offer, 我也不會走,因為SN 有佢好嘅地方!

唔係呀...小朋友已喺SN讀左1年...將會去另一間讀

AmyTCY 發表於 16-8-23 14:19
唔好唔開心,應該開心才真!開心係你已經有更好的offer, 過咗去就唔好諗太多😊,開心d 迎接未來K1  ...
你好正...哈哈...嗰5度都多左比佢...hahaa~~

引用:回覆+AmyTCY+的帖子 唔係呀...小朋友已喺S

明白了😔,慘!

引用:回覆+AmyTCY+的帖子 唔係呀...小朋友已喺S

但係你未答SN 點為難小朋友同家長,其實我也想知下🙏🏻

AmyTCY 發表於 16-8-23 15:57
但係你未答SN 點為難小朋友同家長,其實我也想知下🙏🏻
PM me

引用:Quote:AmyTCY+發表於+16-8-23+15:57+但係你

PM me
PM already😁

回覆:一間超現實的學校 - 金巴倫英文幼稚園St. Nicholas'

我都係七月尾退學了,老師有打俾我話會計計好數八月尾九月頭會叫我去簽收!我覺得無問題喎!佢係雜費貴D!但我覺得佢係好學校!

引用:我都係七月尾退學了,老師有打俾我話會計計

原帖由 cheerfuljoy0423 於 16-08-23 發表
我都係七月尾退學了,老師有打俾我話會計計好數八月尾九月頭會叫我去簽收!我覺得無問題喎!佢係雜費貴D! ...
之前未入學已經俾咗$12,583.00😅,我知道校服$1450,書包餐具$400以及書本教材$1813冇得退,不過唔知道學校會退幾多?我7月中send退學通知(8月10日開學 )

回覆:AmyTCY 的帖子

應該無錢拎得番架喇
拎番d書 校服

引用:應該無錢拎得番架喇 拎番d書+校服 +

原帖由 letterland 於 16-08-23 發表
應該無錢拎得番架喇
拎番d書 校服
一定唔會,起碼最少都茶點費,因為寫明咗有得退

引用:Quote:原帖由+luckybaby2011+於+16-08-23+

原帖由 AmyTCY 於 16-08-23 發表
茶點費$2,1xx.00😂
不貴,我交的更貴

引用:Quote:原帖由+letterland+於+16-08-23+發表

原帖由 AmyTCY 於 16-08-23 發表
一定唔會,起碼最少都茶點費,因為寫明咗有得退
茶点費不是每間也可以退

‹ 上一主題|下一主題