用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Mos綠茵
go

Mos綠茵 [複製鏈接]

請問有冇小朋友讀緊嘅媽媽可以分享吓今年嘅學費同雜費係幾多?n or k 班都可以。因想同另一間心儀學校比較吓學費。謝謝

0    0    0    0

TKO PN $3700-  全無其他費用

mos k2$32××,雜費$3×××上下學期各比一次,沒有其他費用了

引用:mos+k2$32××,雜費$3×××上下學期各比

原帖由 echaichai 於 15-03-23 發表
mos k2$32××,雜費$3×××上下學期各比一次,沒有其他費用了
謝謝答覆。唔好意思仲想再問,
聽人講話mos 啲老師麻麻哋,會黑面,唔知係咪真?
同埋你覺得你小朋友啲英文係咪真係會好好?

引用:Quote:原帖由+echaichai+於+15-03-23+發表m

原帖由 rabbitboyboy 於 15-03-23 發表
謝謝答覆。唔好意思仲想再問,
聽人講話mos 啲老師麻麻哋,會黑面,唔知係咪真?
同埋你覺得你小朋友啲英文 ...
我吾覺係甘.

回覆 rabbitboyboy 的帖子

我是在職mum,唔清楚其他老師,但我仔的英普老師都好好,至於學校的英文語境非常好,囝囝不怕在人前說英語

回覆:Mos綠茵

我就覺得老師麻麻地,我要返工,婆婆帶返學,可能我小孩說話不太好,所以老師冇理佢,只是掛住同送返學的FTM吹水。
校長一到放學時間就攞住d餸後門走。有愛心唔應該係咁。境的確不錯,但我覺得小孩子始終要愛學習多過學到幾多英文,所以
我下年會走。

引用:我就覺得老師麻麻地,我要返工,婆婆帶返學

原帖由 chung_c9 於 15-03-24 發表
我就覺得老師麻麻地,我要返工,婆婆帶返學,可能我小孩說話不太好,所以老師冇理佢,只是掛住同送返學的FT ...
好多謝你分享。因我小朋友本身喺火炭讀緊,但實在有點遠同埋貴,學校老師方面其實very good ,所以仲諗緊轉唔轉返嚟馬鞍山讀,近好多。開頭以為gf 會平好多,但又原來唔係,所以而家仲十五十六,驚轉錯咗小朋友讀得唔開心。

火炭3間幼稚園都應該好過GF

引用:回覆+rabbitboyboy+的帖子 火炭3間幼稚園

原帖由 piglet.tso 於 15-03-24 發表

火炭3間幼稚園都應該好過GF
絕對同意

我選它都係因為近,如果在火炭讀得好好地,又解決到接送,不用轉吧。

回覆:rabbitboyboy 的帖子

放棄左了,事關有心儀 offer ! 不過之前未爭取到心儀 offer 時,疊埋心水打算讀 gf , 都有 d 忐忑咖,因為由報名果刻感覺到 d 職員態度好串,苗咀黑面!所以都係逼不得已先考慮 gf

回覆 pizzaheidi 的帖子

同意,出邊接待那幾個真系好黑面架,不過面試的老師就好nice

引用:放棄左了,事關有心儀+offer+!+不過之前未

原帖由 pizzaheidi 於 15-03-24 發表
放棄左了,事關有心儀 offer ! 不過之前未爭取到心儀 offer 時,疊埋心水打算讀 gf , 都有 d 忐忑咖,因為 ...
我多數打電話去問嘢,試過遇到態度差亦試過遇到態度好的職員。但佢封面試信出錯時間(9pm !)我就覺得有啲離譜,頓時對間學校失去信心。

引用:放棄左了,事關有心儀+offer+!+不過之前未

原帖由 pizzaheidi 於 15-03-24 發表
放棄左了,事關有心儀 offer ! 不過之前未爭取到心儀 offer 時,疊埋心水打算讀 gf , 都有 d 忐忑咖,因為 ...
所以即使已俾咗錢買校服,個心都係好忐忑
讀返火炭就係金錢層面的問題

回覆:rabbitboyboy 的帖子

火炭 box hill joyful 都提供到語境 la ! 可以的話唔考慮 gf ! 因為家校溝通時,如果要受氣的話就無必要囉

如果讀緊火炭三間其中一間真係冇必要𨍭去GF, 𨍭國際學校、九龍塘學校或龍校就唔同講法!

如果mos,那也可以考慮boxhill

引用:如果mos,那也可以考慮boxhill +

原帖由 Lammeimei 於 15-03-25 發表
如果mos,那也可以考慮boxhill
已放棄了offer

引用:如果讀緊火炭三間其中一間真係冇必要ٯ

原帖由 99dogdog 於 15-03-25 發表
如果讀緊火炭三間其中一間真係冇必要𨍭去GF, 𨍭國際學校、九龍塘學校或龍校就唔同講法!

...
我有mos gf 同boxhill k1 offer,睇完呢個po有d驚,gf 真係咁差? 是用家分享嗎?

‹ 上一主題|下一主題