用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 請問聖芳濟各英文小學result幾時出呀?
go

請問聖芳濟各英文小學result幾時出呀? [複製鏈接]

如題。因為我上網查唔到,請問有人知嗎?thanks..
   2    0    0    0

回覆:請問聖芳濟各英文小學result幾時出呀?

21/11

hokk 發表於 14-11-7 14:30

如題。因為我上網查唔到,請問有人知嗎?thanks..

當真?!咁你有無(手禁)過佢?  

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 14-11-7 14:41
當真?!咁你有無(手禁)過佢?
Only general information.

daddyday 發表於 14-11-7 15:10
Only general information.
Yes, the following is the "general information" can see through the link:

(5) Announcement of interview result:

First Round : 24-10-2014 (Friday)

Final Round : 21-11-2014 (Friday)

·
All applicants will be informed of the interview results by mail. The list of successful applicants will be uploaded to the school website.

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 14-11-7 15:14

Yes, the following is the "general information" can see through the link:

見有篇文章講某直資學校的收生過程好似玩緊家長咁。。。

個人當然反對呢種對家長的漫長折磨啦!不過忽發奇想,如果可以代子女出征,
我估不少家長都唔會介意先考家長、再考小朋友的競爭機制。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 14-11-7 15:25
見有篇文章講某直資學校的收生過程好似玩緊家長咁。。。

個人當然反對呢種對家長的漫長折磨啦!不過忽發 ...
哈哈, 遲D會唔會有, 代子女面試, 代子女考試, 代子女返工......
不過我貪心D, 淨係想代子女出糧

comemon999    發表於 14-11-10 17:06
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

有幾多小朋友參加2nd in?

回覆:behappydad 的帖子

回覆:Andymammy 的帖子

大概800幾

回覆:Andymammy 的帖子

之前有家長數過:64組x14人

引用:大概800幾 +

原帖由 Andymammy 於 14-11-08 發表
大概800幾
入 2nd in 仲易過有 offer

係72組x14

Around 1000

800係去年,今年是1000

謝。

請問SFA有offer的小朋友,係咪個個面試都答得快又準?
我女2nd in時老師問數學,心算,答完老師說:"好,合格“
但有一題文字題女女答得快,老師說“excellent", 另外有D讀英文字老師說“good", "very good"
我知考得SFA d 小朋友都好叻,所以我諗會不會因為心算題太慢(因為老師只說“好,合格“)而fail。
真心請教。 tks!

回覆:XDXD3 的帖子

未出成績啊,21/11才知結果。

回覆:daddyday 的帖子

yes. tks. 我想請教過來人家長。

btw, gd luck to all of us!

醒目開學勳章 貢獻勳章

XDXD3 發表於 14-11-10 16:46
請問SFA有offer的小朋友,係咪個個面試都答得快又準?
我女2nd in時老師問數學,心算,答完老師說:"好,合 ...
快同慢係好主觀嘅嘢,我唔覺得會响答案正確與否同時加上主觀評分 (太複雜喇!)但成份卷會唔會加印象分,就唔知喇

恐龍家
‹ 上一主題|下一主題