用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到常寧綠茵PN am offer
go

收到常寧綠茵PN am offer [複製鏈接]

報左常寧綠茵、南豐綠茵、寶盈花園德寶、都會Boxhill, 坑口Greenville 及學之園。暫時有常寧綠茵PN am offer, 其他未 in or 剛剛 in, 請問有冇媽媽可以分享常寧綠茵好唔好呢?我去面試時覺得老師好似幾有愛心。

6    0    0    0

引用:報左常寧綠茵、南豐綠茵、寶盈花園德寶、都

原帖由 Ms_Phoebe 於 14-11-06 發表
報左常寧綠茵、南豐綠茵、寶盈花園德寶、都會Boxhill, 坑口Greenville 及學之園。暫時有常寧綠茵PN am offe ...
我都收到pm offer, 而家仲唸緊

回覆:Ms_Phoebe 的帖子

請問有冇多啲媽媽可以分享下?之前係度睇到依間學校評語好似唔係咁好。

回覆:收到常寧綠茵PN am offer

I receive WD class. Don't know the school fee lei😝

引用:請問有冇多啲媽媽可以分享下?之前係度睇到

原帖由 Ms_Phoebe 於 14-11-07 發表
請問有冇多啲媽媽可以分享下?之前係度睇到依間學校評語好似唔係咁好。

...
I wanna know too!!

我小朋友今年讀常寧pn,小朋友好中意返學,三位老師,英普粵一班,學術真係深a for angel,alarm clock ,常規都訓練得幾好我小朋友較文靜,返到嚟都會不停唱歌仔,仲成日話好中意老師,環境比南豐好,夠大夠乾淨,係學費真係差不多tko最貴,因為佢d老師大多數學位,什至有master

同意,面試見到本地同外藉老師都好有愛心好鐘意小朋友。

引用:報左常寧綠茵、南豐綠茵、寶盈花園德寶、都

原帖由 Ms_Phoebe 於 14-11-06 發表
報左常寧綠茵、南豐綠茵、寶盈花園德寶、都會Boxhill, 坑口Greenville 及學之園。暫時有常寧綠茵PN am offe ...
坑口 Greenville 不是出了信嗎?

引用:Quote:原帖由+Ms_Phoebe+於+14-11-06+發表

原帖由 wendeedee 於 14-11-08 發表
坑口 Greenville 不是出了信嗎?
That one we are in waiting list, in this case I think they won't invite us to have interview.

引用:我小朋友今年讀常寧pn,小朋友好中意返學,

原帖由 doubles 於 14-11-08 發表
我小朋友今年讀常寧pn,小朋友好中意返學,三位老師,英普粵一班,學術真係深a for angel,alarm clock ,常 ...
Thanks for yr advice, 請問學費幾錢呢?同埋係咪全部都英普教學?

引用:同意,面試見到本地同外藉老師都好有愛心好

原帖由 chilungmail 於 14-11-08 發表
同意,面試見到本地同外藉老師都好有愛心好鐘意小朋友。
係呀,又好似冇之前睇依度啲post 講到咁負面

學費4750全包(半日班),全英普教學,星期一三五英文老師lead住班小朋友,二四普通話

Ms_Phoebe 發表於 14-11-9 23:10
係呀,又好似冇之前睇依度啲post 講到咁負面
梗係冇之前講到咁負面. 因為前任過個COMMENT不好的校長都冇做, 換左個新副校長同Miss Wong一齊管理, 係有改善到, 直到以家呢個Moment嚟睇係讀得過.

引用:Quote:Ms_Phoebe+發表於+14-11-9+23:10+係

原帖由 waiwaileung1 於 14-11-10 發表
梗係冇之前講到咁負面. 因為前任過個COMMENT不好的校長都冇做, 換左個新副校長同Miss Wong一齊管理, 係有改 ...
好似是 on sick leave

wendeedee 發表於 14-11-10 07:54
好似是 on sick leave

通告係咁寫囉! 但通告亦都冇寫佢幾時返.  實情係點就你地自己諗啦! 總之呢刻佢唔係到做,

點解常寧貴nam fung 成千geh, anyone know

回覆:mmkk12 的帖子

因為南豐係英粵,加少少普通話

引用:Quote:wendeedee+發表於+14-11-10+07:54+好

原帖由 waiwaileung1 於 14-11-10 發表
通告係咁寫囉! 但通告亦都冇寫佢幾時返.  實情係點就你地自己諗啦! 總之呢刻佢唔係到做,  ...
哦!原來係咁,咁令到學校好似吸引左咁!

引用:我小朋友今年讀常寧pn,小朋友好中意返學,

原帖由 doubles 於 14-11-08 發表
我小朋友今年讀常寧pn,小朋友好中意返學,三位老師,英普粵一班,學術真係深a for angel,alarm clock ,常 ...
聽落好好喎,但見以前一D comment講到好差咁,特別係個校長,叻嘅就錫,唔醒目嘅就唔like。我見D老師大部份都係做咗一至兩年,好似好fresh 咁。我都諗緊take 唔take offer. 因為佢收我個仔讀全日,真係好吸引。請指教!

pb728 發表於 14-11-10 14:19
因為南豐係英粵,加少少普通話
唔該你~
‹ 上一主題|下一主題