用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才小學final interview
go

優才小學final interview [複製鏈接]

優才小學11月開始final interview, 請問有冇人知是否以分數排面試日子? 還是以其他標準定每位校生最後面試日子?
   3    0    0    0

回覆:優才小學final interview

好明顯係分數。

唔知會考乜,又唔知家長小朋友一起見??

會唔會 final 完又再整個second final佢地今年玩搬龍門。

上一堂有講呢轉係final, 唔會再見.  

如果呢轉見完,但冇條件取錄,係咪即唔駛上堂喇……

kowmum 發表於 14-10-27 17:32
如果呢轉見完,但冇條件取錄,係咪即唔駛上堂喇……
冇條件取錄? 我覺得冇可能
跟住可能又有1st conditional offer, 2nd conditional offer......

agree, 真係好難講今次係咪final...

LuLuKiuKiu    發表於 14-10-28 09:46

其實幾年前呢間學校, 有一批1st In完即收, 後補的要2nd In; 後來越來越花巧, 除咗1st In即收個班, 仲整班1st waiting要人地上堂, 跟住到6月先收...... 今年又唔知佢想點喇
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

以往都係收左都要上堂!
佢地收左叫conditional offer , 要上足八成先正式註冊!
Final 完收應該都係conditional offer ,要上堂

老公話上第兩堂時講十一月二十幾號就有result, 一收左你就會用教育局講你唔抽獎, 係咪真? 都未上哂堂, 如果我有offer又唔上唔哂堂咁點? 又或者我三月求其交個讀書報告?

淺草 發表於 14-10-28 10:39
老公話上第兩堂時講十一月二十幾號就有result, 一收左你就會用教育局講你唔抽獎, 係咪真? 都未上哂堂, 如果 ...

係呀, 你接受咗佢個offer就要即時放棄大抽獎架喇. 如果你唔上完堂唔交齊功課就當你放棄埋優才個位.

tantanmama 發表於 14-10-28 11:01
係呀, 你接受咗佢個offer就要即時放棄大抽獎架喇. 如果你唔上完堂唔交齊功課就當你放棄埋優才個位.  ...

我意思係GT比conditional offer時,我係咪可以有得揀accept or reject? 還是佢一比offer我就當我accept?

tantanmama  你當然可以揀接受與否.   發表於 14-10-28 11:43

淺草 發表於 14-10-28 11:25
我意思係GT比conditional offer時,我係咪可以有得揀accept or reject? 還是佢一比offer我就當我accept? ...

接受 conditional offer, 當然要簽名作實,並要交數佰留位費

如果好彩收到conditional offer而且在22/NOV註冊, 就即刻無得知道24/NOV自行的結果...

醒目開學勳章

AAAK 發表於 14-10-28 11:51
如果好彩收到conditional offer而且在22/NOV註冊, 就即刻無得知道24/NOV自行的結果...  ...

咁毒!

22/11 註冊,照常理D consent form 冇甘快交上去教育局

我都諗無咁快會cut到自行掛, 但打電話去GT佢地係咁講..... 本來諗住GT無咁快知結果架嘛, 所以都想知自行得唔得...

真係唔好意思呀, GT 唔係私校咩? 原來係直資冇得等埋抽獎架??

真係好討厭,細路讀書啫,做乜要搞到咁為難大家!真心討厭呢個人!

‹ 上一主題|下一主題