用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 慧中幼稚園
go

慧中幼稚園 [複製鏈接]

好嗎?有無用家分享?升k1係好既選擇嗎?相比綠楊,方方,荃浸,聖母等校

2    0    0    0

回覆:慧中幼稚園

我仔曾在慧中讀PN班,老師和嬸嬸好有愛心,好有交帶,是一間很好的學校。我仔常常叫我們帶他返學校探老師。

我仔曾在慧中讀PN班,老師和嬸嬸好有愛心,好有交帶,是一間很好的學校。我仔常常叫我們帶他返學校探老師。

引用:我仔曾在慧中讀PN班,老師和嬸嬸好有愛心,

原帖由 chingchingma89 於 14-08-30 發表
我仔曾在慧中讀PN班,老師和嬸嬸好有愛心,好有交帶,是一間很好的學校。我仔常常叫我們帶他返學校探老師。 ...
我囝去年都係係慧中讀PN,佢地真係好好,搞到我經常把依家學校同慧中比較,質疑自己依家既選擇,其實阿囝都開心,只係我覺得d老師無咁有heart

我仔直情唔鍾意返宜家間幼稚園,成日話要返海濱花園讀。

引用:我仔直情唔鍾意返宜家間幼稚園,成日話要返

原帖由 chingchingma89 於 14-08-31 發表
你仔係邊班?

NC班。

引用:Quote:原帖由+chingchingma89+於+14-08-30+

原帖由 mrszineith 於 14-08-31 發表
我囝去年都係係慧中讀PN,佢地真係好好,搞到我經常把依家學校同慧中比較,質疑自己依家既選擇,其實阿囝都 ...
你轉左邊間呀?上網睇好多人只係話好,有愛心,但就無詳盡少少detail..我想知直升k1-3係咪個好選擇?如果假設有綠楊方方offer又會唔會轉?

引用:我仔直情唔鍾意返宜家間幼稚園,成日話要返

原帖由 chingchingma89 於 14-08-31 發表
你轉左邊間?點解轉?

八月讀九龍塘朗思(Think),九月將再轉九龍禮賢學校。Because we like 禮賢小學, so we choose its kinder.

We say that Wisdom is good as the teachers would phone us reporting to us what's his progress at school from time to time.  So I think the transparency of the school is high and we need not worry about him at school.

引用:八月讀九龍塘朗思(Think),九月將再轉九龍

八月讀九龍塘朗思(Think),九月將再轉九龍禮賢學校。Because we like 禮賢小學, so we choose its kinder.
...
I see...我諗慧中k1-3都升得過?

If we do not have offer from KRS, we should definitely stay at Wisdom.

To supplement, all the 嬸嬸 and teachers can name the students when they enter the school (despite that there are many students in PN class), it shows that they all pay attention to each of the students.

引用:To+supplement,+all+the+嬸嬸+and+teachers

To supplement, all the 嬸嬸 and teachers can name the students when they enter the school (despite t ...
Totally agree with You. My boy is in Class NF last year

引用:Quote:原帖由+mrszineith+於+14-08-31+發表

原帖由 shana_tsun 於 14-08-31 發表
你轉左邊間呀?上網睇好多人只係話好,有愛心,但就無詳盡少少detail..我想知直升k1-3係咪個好選擇?如果假 ...
我仔就係轉了去綠楊,暫時感受麻麻,但我不想過早定論,不竟同慧中有數個月的感情

我女女係NE班, 而家轉左學校讀K1但成日都叫返慧中老師同同學生既名, 慧中其實真係一間唔錯既學校, 如果無校舍問題, 我可能都比阿女直升...

引用:我女女係NE班,+而家轉左學校讀K1但成日都叫

原帖由 大白兔糖 於 14-09-02 發表
我女女係NE班, 而家轉左學校讀K1但成日都叫返慧中老師同同學生既名, 慧中其實真係一間唔錯既學校, 如果無校 ...
其實佢校舍有咩問題?好似話下年n班搬出荃灣,k1搬落地下咋。另外你幫小朋友轉左邊間?

學校上層俾611靈糧堂買咗,所以慧中需要在荃灣另覓校舍。N班或K1-K2可能要去新校舍上堂。

引用:學校上層俾611靈糧堂買咗,所以慧中需要在

原帖由 chingchingma89 於 14-09-02 發表
學校上層俾611靈糧堂買咗,所以慧中需要在荃灣另覓校舍。N班或K1-K2可能要去新校舍上堂。

...
我今日問過、2015 年n班要搬去荃灣新校讀,2015 k班由上層改去現在n班果層即下層。

引用:Quote:原帖由+shana_tsun+於+14-08-31+發表

原帖由 mrszineith 於 14-09-02 發表
我仔就係轉了去綠楊,暫時感受麻麻,但我不想過早定論,不竟同慧中有數個月的感情

...
我都諗緊好唔好幫個女報埋綠楊方方果d試下,唔知你小朋友適應後覺得點呢?

‹ 上一主題|下一主題