用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11月5日 in又一村學校請進!
go

11月5日 in又一村學校請進! [複製鏈接]

0    0    0    0

我今日IN 10:00,感覺好好,希望大家都有好消息

今日in完..感覺幾好
校園好大...好多設備...
不過都幾吾就腳...
我住樂富...一d都吾近..要兩程車先到..
如果讀..我諗都9成9要撘校車!

我今日IN 10:30
對學校印象不錯~~
最開心梗係女女啦,果PL AYGROUND 咁大咁多野玩~~

i think this is the best school interview experience that i have!  we are like honor guests.....

all the teachers are nice and caring. School is organized! And the interview process is smooth.

love this school soo much !
hope all of you have good news!

是否只有今日, 下星期還有人in嗎?

間學校既設備,軟硬件都好好我非常喜歡.但我in下午2.30但等得頗耐.係間房等左半個鐘先登記.阿仔係大操場玩到忘晒形, in得唔太好. 之後家長聽講座又玩過.
   總括來講阿仔超開心,我就覺得開頭等得耐左少少, 因為到我in時有個老師係度呆等(等家長上來),我估老師協調有少少亂. 但老師,校工都非常殷勤. 特別要多謝班童軍仔 ,我地下午超晒, 我排隊一兩分鐘都覺得晒, 班童軍仔真係好辛苦.

我同老公(尤其係老公)既感覺都好好,校舍好大,活動空間好足夠,但個新大樓地下嗰幾個室似show room多d,所以排隊登記時忍唔住問老師小朋友可以入去玩幾多日?個老師笑笑口話一星期都可以玩一、兩次既!
係咪得今日in?我見三點,見完時派到五百零幾個籌,咁係咪大概都係五百多人見呢?祝大家好運啦!

班童軍都好好禮貌

原帖由 MicFred 於 11-11-5 22:21 發表
是否只有今日, 下星期還有人in嗎?

昨天已有朋友in 完, 學校話還數緊報名表,所以應該還有其他日子in.
  今日有個家長問佢地收左多少份報名表,個老師都話仍在收表當中.

今早in 10點半,
10點二去到, 都要等半小時先有得入103室
做晒成個流程都12點了...

老師好有禮貌,童軍哥哥又好熱心..
我唔小心搞到阿女跌一跌,
老師立時上前慰問!!

到簡介會時老師又好熱心咁睇住小朋友
阿女走黎走去, 老師就跟去左跟去右!!
講解既老師都好仔細,
我有校車路線的問題發問
簡介會後老師都主動叫我留低資料,幫我問 (但佢都未知我地會唔會有offer, 都主動叫我地留資料)

我得兩間報全日,希望呢一間收阿女....
佢活動空間真係好足夠, 老師答日日都有得出操場玩!!
二、五穿運動服,仲會玩得徹底d!!

absolutely agreed, even the teacher and staff help me to carry the baby stroller. all are very polite and caring. i have never seen this in other school. this is truely childhood education attitute. other so called famous kinder should learn this.

我遲左報,到依家都仲未收到信去in...

班童軍真係好好, 唔知佢地係咪舊生呢
我係下午個輪, 門口個男童軍好有禮拜, 好鍾意佢呀
不過仔仔表現一般, 老師一開始比架巴士佢, 搞到佢唔肯比返老師, 都無其他野問了
我估凍過水

等得幾耐

我地上星期第一批見過了,亦另外找過幾名年輕及年長一點的老師傾下,感覺良好,差一點的是英語支援可能不夠,每天只有廿分鐘英語人說話,升小的記錄也不是亮點

你地上星期第一批見過, 咁有通知未呀? 收唔收呀?
我地 5/11 in, 7/11 就通知收唔收! 好快!

原帖由 crm1chm 於 11-11-6 00:45 發表
我地上星期第一批見過了,亦另外找過幾名年輕及年長一點的老師傾下,感覺良好,差一點的是英語支援可能不夠,每天只有廿分鐘英語人說話,升小的記錄也不是亮點 ...

我地係14:30 interview, d老師有禮貌到嚇親我....全程E起鵬牙!

‹ 上一主題|下一主題