用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 停課+面試取消
go

停課+面試取消 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

剛收到班主任來電, 衛生署宣佈學校停課了, 我就順便問左仲有無interview, 班主任話無喇, 要改期
我相信學校會另行通知(電話or內聯網), 如果有小朋友約左呢2日interview, 記得double check係咪真係改期呀!
   0    0    0    0

Charlotte_mom,

我未收到老師電話, 我朋友都通知了我 (佢個女4年班), 可能高年班開始通知先。其實下星期實際都係返3日學, 停課都係好事。

又要安排過面試時間, 辛苦哂老師了。

iwff

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-25 17:29 發表
剛收到班主任來電, 衛生署宣佈學校停課了, 我就順便問左仲有無interview, 班主任話無喇, 要改期
我相信學校會另行通知(電話or內聯網), 如果有小朋友約左呢2日interview, 記得double check係咪真係改期呀! ...

醒目開學勳章 王國長老

再收通知, interview改為oct 10, 11
(好彩無撞時間)
原帖由 iwff 於 09-9-25 05:32 PM 發表
Charlotte_mom,

我未收到老師電話, 我朋友都通知了我 (佢個女4年班), 可能高年班開始通知先。其實下星期實際都係返3日學, 停課都係好事。

又要安排過面試時間, 辛苦哂老師了。

iwff

...

老師通知話interview日期改10月10日,11日,時間照舊。

小女是11日,但撞咗另外一間,點算?

Just receive a SMS from the school the schedule will be change to Oct 11 same time.

Catpig,

你可以同港同老師講要求改時間的, 我前年都係可以, 加上今次係學校停課影響面試時間, 應該可以改的, 因為可能都有其他家長要改。即管嘗試一下吧!

iwff

原帖由 Catpig 於 09-9-25 17:53 發表
老師通知話interview日期改10月10日,11日,時間照舊。

小女是11日,但撞咗另外一間,點算?

我個女都一樣, 同另外一間小學撞interview日子.
打去港同改日期, 但唔得. 改時間,亦唔得.
語氣冷淡, 對不起亦無句, 心裡有d扣分. 都唔知點算好.

今天有職員主動致電查詢本人曾否要求改期(因上星期五,我只是曾查問是否消面試). 相信校方可能聆聽了一些反映或有看到以上的留言吧 (瞎猜而巳, 哈哈). Anyway, 好! 肯改進!

總之, 各BK 朋友若有必要改期的話, 請務必從速致電查詢一下!

回覆 6# iwff 的文章

iwff, thanks for your advice.

啱啱check咗另外嗰間,中間有半個鐘頭搭的士,希望港同interview唔好delay啦!

醒目開學勳章 王國長老

東廊一時時架, 塞起黎都幾得人驚...........希望趕得切啦
原帖由 Catpig 於 09-9-29 02:53 PM 發表
iwff, thanks for your advice.

啱啱check咗另外嗰間,中間有半個鐘頭搭的士,希望港同interview唔好delay啦!

Yes, 希望一切順順利利啦!
‹ 上一主題|下一主題