用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港大同學會小學家長請問你地bb係讀邊間幼稚園呀? ...
go

港大同學會小學家長請問你地bb係讀邊間幼稚園呀? [複製鏈接]

港大同學會小學家長請問你地bb係讀邊間幼稚園呀?可以分享下嗎?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

有幾大部分黎自維記(每年約有1/4黎自維記, 可能因為英文同普通話水平都有返咁上下, 又有良好閱讀習慣)
不過港同其實好睇小朋友表現, 真係叻既, 就算屋村幼稚園都有機會, interview表現好緊要
我仔同女都唔係黎自維記呀
原帖由 MMLAI 於 09-12-14 01:49 PM 發表
港大同學會小學家長請問你地bb係讀邊間幼稚園呀?可以分享下嗎?  

我仔仔來自將軍澳普通幼稚園。

iwff

totally agree....  我個女都係黎自維記...

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-15 15:17 發表
有幾大部分黎自維記(每年約有1/4黎自維記, 可能因為英文同普通話水平都有返咁上下, 又有良好閱讀習慣)
不過港同其實好睇小朋友表現, 真係叻既, 就算屋村幼稚園都有機會, interview表現好緊要
我仔同女都唔係黎自維記 ...

我仔係黎自救世軍幼兒園

回覆 1# MMLAI 的文章

我個仔讀香港靈糧堂幼稚園。

原帖由 iwff 於 09-12-15 15:24 發表
我仔仔來自將軍澳普通幼稚園。

iwff

can u pm me which kg your son studied in tko before ?  I am a tko mami too, thanks

chankomi,

唔駛pm啦, 講埋都可以, 係基督教宣道會茵怡幼稚園, 當年阿仔報名係先到先得, 所以通霄排隊, 因為想讀上午班, 近年係交表抽籤了, 學校有教無類, 不用小朋友面試的。

iwff

原帖由 chankomi 於 10-1-14 11:42 發表

can u pm me which kg your son studied in tko before ?  I am a tko mami too, thanks

原帖由 iwff 於 10-1-14 13:49 發表
chankomi,

唔駛pm啦, 講埋都可以, 係基督教宣道會茵怡幼稚園, 當年阿仔報名係先到先得, 所以通霄排隊, 因為想讀上午班, 近年係交表抽籤了, 學校有教無類, 不用小朋友面試的。

iwff

...

謝謝你覆我, pls check pm.
‹ 上一主題|下一主題