用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等待KV 出結果
樓主: heydenbb
go

等待KV 出結果 [複製鏈接]

快些收到,如果收的話,星期六唔去St. rosa啦,唔想集郵lei.....

引用:幾號有消息?

原帖由 christinehaa8 於 13-11-27 發表
幾號有消息?
Said that 2 dec

引用:細仔有SC+offer,+但我最想入KV +

原帖由 edithlee 於 13-11-27 發表
細仔有SC offer, 但我最想入KV
希望你細仔入到!唔知哥哥係度讀,對收細仔有無幫助呢?不過話好似係無架!

回覆:cymchris 的帖子

無幫助的。好多朋友之前都被reject

引用:無幫助的。好多朋友之前都被reject +

原帖由 edithlee 於 13-11-27 發表
無幫助的。好多朋友之前都被reject
Edith....I think your chance is very good ...don't worry

回覆:poloking 的帖子

Heee.....hope so.
Very nervous now lei~~~~

Dun worry, must ok lei

回覆:等待KV 出結果

Good luck to all of us

好心急,希望這兩天可以有结果!

回覆 edithlee 的帖子

edith, i think should ok, 之前我大仔有同學個細妹可能in得唔好, 學校跟手約佢第二個星期六再in, 其實係暗盤2nd in, 只係比有兄妹在讀的多一次機會...如果冇人call 你2nd in, 即代表冇問題, 你等收offer letter啦...

回覆:tokwawan 的帖子

希望啦!

引用:回覆+edithlee+的帖子 edith,+i+think+sho

原帖由 tokwawan 於 13-11-27 發表
回覆 edithlee 的帖子

edith, i think should ok, 之前我大仔有同學個細妹可能in得唔好, 學校跟手約佢第二 ...
我都識人係咁樣,所以kv對有細佬妹既俾多左機會架啦

如果收左下午, 可唔可以request上午班呢? 不過應該機會好微

想問下係咪姐姐哥哥係度讀緊先有暗盤2nd in? 如果姐姐已經畢左業,又有無呢?

引用:Quote:貓貓人+發表於+13-11-27+10:44+me+to

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-11-27 發表
kv的媽媽們, 可否再分享多些kv的好處?
如, 紀律, 是否教得好好?
學習, 是否又開心又能學到嘢?
我仔的班主任很細心和nice, 我最喜歡老師用好欣賞同鼓勵小朋友嘅方法去教導。仔仔返學後又可自動自覺交手册,著外套,去洗手間係完全唔洗幫。老師交帶要做嘅野,仔仔回家又自動講。老師教到佢對中文字有極大興趣,而家佢日日見到D字都要我教佢讀。阿仔測驗不用温都全對,但程度絶不淺。回家又唔洗做功課,聽阿仔講上堂老師有比佢做連線寫字果D。有日佢喺屋企竟然晝到架車和朵花,係老師教的KV獨有嘅要跟筆劃畫嘅畫,我見到真係好感動因平時佢只會鬼畫符。湊返學放學送到課室門口隨時可同班主任溝通,十月先有家長日。而家長也可約老師星期六傾都得,唔洗担心話唔知小朋友返學做乜。

補充多句,阿仔好鍾意返學,佢話好開心

引用:Quote:原帖由+cherrybeepbeep+於+13-11-27+

原帖由 貓貓人 於 13-11-27 發表
我仔的班主任很細心和nice, 我最喜歡老師用好欣賞同鼓勵小朋友嘅方法去教導。仔仔返學後又可自動自覺交手册 ...
我想講畫公仔,真是幫到我仔考小一。我仔K1填色都勁求其,唔好講畫公仔。出去學過十堂畫畫,真是嘥氣,冇天份冇心機。但是KV每個中英文字都會教小朋友畫公仔,K1K2兩年袋咗唔少公仔係袋度出去考小一。面試成日叫小朋友畫D嘢,我個仔畫得肉肉酸酸唔緊要,起碼可以畫到D嘢和同老師解釋下幅畫畫咩。連出去上畫畫班教慳返!KV畫公仔真是好少人攞出嚟講,但真是對畫畫冇咩天份嘅人好有用。我深深感受到。

回覆:edithlee 的帖子

引用:Quote:原帖由+貓貓人+於+13-11-27+發表我仔

原帖由 bbalau 於 13-11-28 發表
我想講畫公仔,真是幫到我仔考小一。我仔K1填色都勁求其,唔好講畫公仔。出去學過十堂畫畫,真是嘥氣,冇天 ...
希望如你所講kv既畫公仔可幫到佢考小一,我囝畫野真係麻麻,依家k2 d 圖都未全部畫得好

貓貓人 發表於 13-11-27 23:33
我仔的班主任很細心和nice, 我最喜歡老師用好欣賞同鼓勵小朋友嘅方法去教導。仔仔返學後又可自動自覺交手册 ...
多謝你們的詳細意見, 小囡現在KM國際班, 怕醜, 慢熱, 觀察型小孩, 佢會好留心望住老師, 觀察完佢有記入腦我知佢識的, 但全部人望住佢嘅時候會呆咗崩緊咗, 如果有幸有kv offer, 你地覺得值得轉嗎? 我十分欣賞kv教出來的紀律
‹ 上一主題|下一主題