用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇?
樓主: Coffeekk
go

York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇? [複製鏈接]

lun_lun0319 發表於 16-11-5 20:31
我仔超細b讀緊方方k,由n班開始讀,我覺得方方各方面都好平均,教到佢自理能力,功課每日一樣,3分鐘可做完 ...

我由N讀到現在K1,亦是細B,非常同意小朋友是喜歡返方方,而且N已識唱好多英文兒歌,現在K已識唸詩,K都只是開咗學幾個月,自理亦可以自己穿衫褲鞋,除鈕扣鈕,所以,有時不要只著眼學術,自理及身心發展也很重要,要有心理準備K1下學期會開始谷,現在就仍是連線,填色,至於谷唔谷就睇返個人選擇,始終有人喜歡谷,有人喜歡happy school,亦都要睇返小朋友學習情況,不能一概而論就話要默書的就不是好學校,我會以各方面衡量,而不會只以單一事件就否定間學校,再講,坊間更谷的學校都仍有好多,至少方方唔會假期要做十幾廿份功課,我會用各方面都平均以上來形容方方,但肯定的是,佢係屬傳統型教學,品行都會幾嚴,如果想活動教學那種就要考慮清楚喇,希望可以幫到你了解多D

alanjordan 發表於 16-11-17 20:29
我由N讀到現在K1,亦是細B,非常同意小朋友是喜歡返方方,而且N已識唱好多英文兒歌,現在K已識唸詩,K都只 ...
你好, 想問你小朋友係國際班定本地班, 其實有無分別?

tracytwl 發表於 16-12-3 13:31
你好, 想問你小朋友係國際班定本地班, 其實有無分別?

有分別,國際班係完全無中文教,全部時間都以英文教;雙語班就會有中文教,其他就同國際一樣,但國際讀完K2就可直上佢地國際小學(有2間),如不升國際小學亦可轉回雙語K3,但留意國際因為k1,k2都無中文,所以轉去雙語K3就可能要追返中文進度

N班學費幾多?

引用:N班學費幾多?

原帖由 Kwunchunlai 於 16-12-03 發表
N班學費幾多?
冇記錯係4千幾

方方係一間低調學校,但教到小朋友識好多嘢,各方面好平均,唔會只有一様勁,一樣差,連超細b都可以教到同大b差唔多,老師有愛心的
‹ 上一主題|下一主題