用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 tutor time 多多國際
樓主: ka_te
go

tutor time 多多國際 [複製鏈接]

我就係唔明點解入唔番mainstream schools, 請指教

回覆:tutor time 多多國際

唔好意思我bb啱啱一歲,都報左多多下個月讀playgroup,問過原來唔駛interview 可直接報讀幼稚園,想知佢地幼稚園好唔好?

回覆:Babemo 的帖子

你好,想問下n班都可以揀返幾多日? 維記是否都是國際學校呀?因我現在準備返佢pg, 都打算讀佢既n班,但k就想轉返出黎囉,有咩意見呀 ^^

回覆:fishkelly 的帖子

Hi, 我都係下個月開始返pg呀,你係邊個campus呀

回覆:nyip 的帖子

TT n 班返五日。維記offer的是國際班,但與TT 比較、TT較多外籍同學及語境較好。

我個囡在TT讀了一年pg, 有n班offer, 但最後揀了維記,因為地點較近。個人覺得TT 老師好好,課程有系統,學校家長溝通一流,如果唔係維記較近且學費真係差好遠,我會揀TT.

引用:TT+n+班返五日。維記offer的是國際班,但與

原帖由 siubotze 於 15-05-23 發表
TT n 班返五日。維記offer的是國際班,但與TT 比較、TT較多外籍同學及語境較好。

我個囡在TT讀了一年pg,  ...
但維記是否同tt一樣,k係國際學校呀?唔好意思,因我真係唔清楚國際學校既定義,除了大部份用英文之外,還有什麼IB, 請問是什麼來呢

Hi!你呀我bb會返中環個間campus,你呢?

引用:Hi!你呀我bb會返中環個間campus,你呢? +

原帖由 fishkelly 於 15-05-23 發表
Hi!你呀我bb會返中環個間campus,你呢?
Suffolk 呀, 我bb剛1歲囉 ^^

我BB都係啱啱一歳,我地8月都會轉去沙福

引用:我BB都係啱啱一歳,我地8月都會轉去沙福 +

原帖由 fishkelly 於 15-05-23 發表
我BB都係啱啱一歳,我地8月都會轉去沙福
咁你打算邊個time slot呀

TT 係英普,維記有兩文三語或英普揀。大家都係claim係國際幼稚園。國際學校有規定某一%學額要比外國護照持有人,而國際幼稚園並無此規定,所以嚴格來說所有claim係國際幼稚園的都唔算係國際學校。

IB 是課程的一種,重啟發,
妳只要google應該可找到很多資料。

我依家揀左3:00-4:30,其實我最想朝早!

引用:唔好意思我bb啱啱一歲,都報左多多下個月讀

原帖由 fishkelly 於 15-05-15 發表
唔好意思我bb啱啱一歲,都報左多多下個月讀playgroup,問過原來唔駛interview 可直接報讀幼稚園,想知佢地幼 ...
真的好好但超級貴,年年加價

引用:你好,想問下n班都可以揀返幾多日?+維記是

原帖由 nyip 於 15-05-23 發表
你好,想問下n班都可以揀返幾多日? 維記是否都是國際學校呀?因我現在準備返佢pg, 都打算讀佢既n班,但k就 ...
TT N班可以揀返3至5日。我B未夠1歲就返TT pg,從2歲升N返咗幾個月,佢返學好開心,已經可以獨立愉快地上課

TT衰貴(好似返5日今年8月新學年加到萬幾個月-你預佢年年加10%),冇小學做backup及常常放假。

好處係比你一個5星級校園、老師常常會同你report阿B嘅進度、有surveillance tv可以經電腦或android 手機俾你睇阿B上課情況 。我的寶貝仔真的可以明白及唱/講到英普!十個正!

想問你地報左幾耐playgroup先收?
我想報佢都唔俾, 係要參加左open day先准報名呢

回覆:pugusan 的帖子

視乎你報邊個地點,我報左中環即刻有位但都要去參觀先可報名!

回覆:pugusan 的帖子

視乎你報邊個地點,我報左中環即刻有位但都要去參觀先可報名!

I likes tt much, joining their pg for nearly 10 months. Campus is nice with caring teachers. I know why ppl said their prog is hea, as they r happy school and won't force students v much.

Just one friendly reminder, if u target to enrol their n class, u better apply when the application starts. I decided to go to their on class in mid April but found that their pn class is full already .... Was put on waiting list till now (I m still I'm their pg ).....so space is not guaranteed ...(but I relli enrol a bit late honestly...so can't complain anyway )

阿女下個月開始上寶馬山多多。
‹ 上一主題|下一主題