用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英国OUNDLE SCHOOL
樓主: kevin2000hk
go

英国OUNDLE SCHOOL [複製鏈接]

回覆 caa 的帖子

亞囡先前冇著羊毛內衣, 淨係著件冷衫同外套返學, 下身著裙, 我今日叫佢著返條褲返學及注意保暖

Macau媽媽 發表於 15-2-3 20:48
回覆 caa 的帖子

亞囡先前冇著羊毛內衣, 淨係著件冷衫同外套返學, 下身著裙, 我今日叫佢著返條褲返學及注 ...
You should buy some thermal underwear and leggings (normally known as base layers) for her especially for PE. 羊毛底衫會不會好痕?and Marks and spencer has some thermal stockings that your girl can wear with dress or skirt

醒目開學勳章

引用:Quote:3b+發表於+15-2-3+17:30+每日要行好

原帖由 demio 於 15-02-03 發表
間學校係個小鎮度, 每日起碼要來回宿舍兩次; 咁係香港時車出車入, 唔慣行咁多路

唔多香港人/內地人, 香 ...
今日下載了學校地圖, 不過未詳細看,我見學校範圍都好大。

因應阿仔要求, 要幫佢搵多間男女校參觀, 可能新年順便做埋school visit , 但是一次去4間可能會有點吃不消

今個weekend享dubai有個英國教育展,有無人會去嫁?

回覆 Macau媽媽 的帖子

我仔仔都系用呢隻

請問系英國天氣乾燥定系你個女女本身都要皮肤敏感呢?

回覆 3b 的帖子

男女校或全男校各有各好,不過一次過Visit4間又真係好趕!我之前阿仔考3-4間,到最後會選2間去參觀,再決定讀邊間。

Macau媽媽 發表於 15-2-3 17:47
回覆 demio 的帖子

係啦! 點解外國D學校咁凍天氣仲著短衫短褲(運動服)上體育課… ...
佢地可以著thermals /base layers,英超球員都係咁著,仲好有型,以下網站有好多:

http://www.sportsdirect.com/SearchResults?DescriptionFilter=Ski%20Thermals%20And%20Base%20Layers

醒目開學勳章

skIII 發表於 15-2-4 01:35
佢地可以著thermals /base layers,英超球員都係咁著,仲好有型,以下網站有好多:

http://www.sportsdire ...

阿仔夏天及冬天都是背心加短褲, 同學冬天就會著這些打底, .

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 男女校或全男校各有各好,

原帖由 demio 於 15-02-03 發表
回覆 3b 的帖子

男女校或全男校各有各好,不過一次過Visit4間又真係好趕!我之前阿仔考3-4間,到最後會選2 ...
我唔想報太多間, 因為要比好多registration fee, 想先去學校參觀, 真係鍾意才申請。初時留意的都是男校, 但是阿仔想讀男女校, 所以匆忙中又要搵多間比較下, 況且喺King's Cross搭一程火車唔使一個鐘就到, 好方便

3b 發表於 15-2-4 13:41
我唔想報太多間, 因為要比好多registration fee, 想先去學校參觀, 真係鍾意才申請。初時留意的都是男校, ...
到左Peterborough後要轉的士或巴士, 的士車程約20分鐘, 巴士要check時間表

醒目開學勳章

引用:Quote:3b+發表於+15-2-4+13:41+我唔想報太

原帖由 demio 於 15-02-04 發表
到左Peterborough後要轉的士或巴士, 的士車程約20分鐘, 巴士要check時間表
火車站多的士嗎?

我囡都有考呢間,但係唔收!

回覆 3b 的帖子

一出車站就有的士!

回程叫的士有點困難, 街上唔多的士, 可以叫車.

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 一出車站就有的士!回程叫

回覆 3b 的帖子

一出車站就有的士!
學校可以幫忙叫車? 那裡可以搵到巴士時間表?

demio  http://www.globestudios.co.uk/   發表於 15-2-4 14:40
demio  巴士時間表上網search  發表於 15-2-4 14:39
demio  pm you already!
巴士時間表我都   發表於 15-2-4 14:38

etoile 發表於 15-2-4 14:20
我囡都有考呢間,但係唔收!
最終你囡囡會讀邊間? Year 9 對嗎?

etoile  Charterhouse y12  發表於 15-2-6 23:30

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 一出車站就有的士!回程叫

回覆 3b 的帖子

一出車站就有的士!
Thx! 請問考音樂獎學金易嗎?

回覆 3b 的帖子

呢個我就唔知;但我知有個香港男仔攞到,佢起碼玩2種樂器。

回覆 etoile 的帖子

聽講charterhouse好難考,不過我地未考過呢間,請問考啲咩?你地考Y幾?2015過去?介不介意share吓呢?

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 呢個我就唔知;但我知有個

原帖由 demio 於 15-02-06 發表
回覆 3b 的帖子

呢個我就唔知;但我知有個香港男仔攞到,佢起碼玩2種樂器。 ...
考到的話起碼有10%學費減免, 好吸引!

‹ 上一主題|下一主題