用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘方方VS 何文田伽俐俐Galilee Int School 点揀好, ...
go

九龍塘方方VS 何文田伽俐俐Galilee Int School 点揀好, 好頭痛 [複製鏈接]

回覆:九龍塘方方VS 何文田伽俐俐Galilee Int School 点揀好, 好頭痛

你k1一定會轉學劵幼稚園或轉校?如果係兩間都無太大分別。因為pn其實唔會學到太多野。。。

引用:回覆+Vickyblah+的帖子 係啊!K1我會轉校

原帖由 Heidimumu 於 15-05-17 發表
回覆 Vickyblah 的帖子

係啊!K1我會轉校,因阿女係細b, 所以N班無太多選擇,到K1時會再報其他local學校, ...
咁你k1會報local學校。可能方方會比較適合你。因為黎緊今年開始GIS會行ib課程。佢本身學校都係行國際學校個套,如果你target 傳統學校可能你會覺得唔適合。不過佢都有local stream可以選擇, 但事實我覺得會真係比傳統學校free啲。

引用:Quote:Heidimumu+發表於+15-5-19+14:36+回

原帖由 gasylie 於 15-05-19 發表
其實GIS嘅課程唔係完全跟IB嘅,係IB嘅Candidate School,
佢地話唔好誤會全部international School都係純ha ...
yes. exactly. 又有local但又可以上返international. 快樂學習唔使坐定定咁死板同谷。其實我個人覺得佢同Victoria嘅模式有少少似。都係目標行ib但國際又得local又可以(當然Vic已經係officially ib school if im not wrong) 。Victoria 其實係我no1心水,但我無讀佢pg所以一定無行。

引用:+本帖最後由+gasylie+於+15-5-19+18:37+編

原帖由 gasylie 於 15-05-19 發表
題外話其實仲有邊幾間幼稚園係officially 行ib?

引用:回覆+Vickyblah+的帖子 啓思附幼及维多利

原帖由 purin18 於 15-05-19 發表
回覆 Vickyblah 的帖子

啓思附幼及维多利亞
哦。原來啓思附幼都係呀。我以為得vic

‹ 上一主題|下一主題