用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York registration day on 18 feb
樓主: chinghingnamnam
go

York registration day on 18 feb [複製鏈接]

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-17+22:55+今

原帖由 SK921 於 16-02-18 發表
吓, 學校同我老公講要俾錢先, 所以我地已俾晒錢
我都無俾。佢只係recommend 早D交。
因為雜費我唔想交曬全部。仲有佢有張問卷問去唔去美孚新校,雖然美孚近屋企多D,但感覺九龍塘環境好D

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-18+15:20+係

我都唔知點解我老公會咁早俾晒錢........仲要個Staff講到local班係唔會有普通話堂上, 我真係唔知佢地想點

...
唔怪!我都諗住自俾茶點。同我有親戚之前喺度讀,都係自俾茶點。因為屋企人話D茶點都係餅、美綠果D惹痰。

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-18+16:57+你

thanks, 今晚返去再睇睇先不過唔知小朋友會唔會覺得同其他人食唔同野覺得奇怪呢, thanks
...
哈哈!果時親戚會帶粥、通粉果D,攪到其他小朋友返去同媽媽講又想食果D。我講笑話D家長多得你唔少! 因為親戚係ftm, 所以多D時間整。

引用:Quote:lemoncar+發表於+16-2-18+18:37+哈哈

原帖由 SK921 於 16-02-19 發表
但粥通粉果d要keep都幾麻煩, 又怕倒瀉, 加上我唔係ftm, 冇時間整
不過我自己帶始終好d, 可以揀稍為 ...
係呀!我寧願將筆錢買D有機生果。我自己諗住會帶blueberries, 蕉、蛋糕仔果D咁,佢自己handle到果D囉

引用:毛巾盒果d+我姨甥都用自己,所以我女今年都

原帖由 crystalizedme 於 16-02-19 發表
毛巾盒果d 我姨甥都用自己,所以我女今年都吾買,茶點都吾join,有人話 point 18 d 禮物都可以吾買,因為多 ...
但禮物唔買,小朋友到時就會無,驚佢地唔開心姐

回覆:York registration day on 18 feb

最衰個茶點袋同書包同一個item, 如果唔係,茶點袋都唔要。
自己諗住D folder/ file/ apron/ pencil/ crayon/ 毛巾盒唔訂!有D屋企有,有D諗住出去買。
水手帽都唔買

引用:我問過學校,書包,茶點袋可分開買 +

原帖由 小肥bbb 於 16-02-27 發表
我問過學校,書包,茶點袋可分開買
但佢張單under 同一個item 喎!

引用:學校話可以劃咗去,旁邊寫就ok +

原帖由 小肥bbb 於 16-04-01 發表
學校話可以劃咗去,旁邊寫就ok
Thanks. 咁茶點袋有無話幾錢?
另外見到雜費表2枝鉛筆要$46. 好似貴左D,我諗應該2枝唔會2盒掛

‹ 上一主題|下一主題