用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行收生階段選校犯了嚴重錯誤,求教解決辦法。 ...
go

自行收生階段選校犯了嚴重錯誤,求教解決辦法。 [複製鏈接]

wksin 發表於 13-1-5 13:49
回復 adrian媽咪 的帖子

They can accept your daughter even she did not go to interview.  My friend had this experience.

對。只要收到自行申請表,學校就可以收學生。

beywat496 發表於 13-1-5 15:16
你會用激D的方法, 讓學校怕咗你, 佢地一定會攞番比你。

我會咁..... 做 ..... 例如 : 賴死唔走, 死同佢理論講道理 ..........
如果仲唔得, 我會 ............. 帶理個tent 會同佢理論, 一於係埋學校過夜 .講道理........
如果仲唔得, 我會 .............  放個臭屁蛋去攪事。

好辦法,該學校肯定怕咗你,唔敢收你個小朋友。

但係,會唔會全港學校同樣都怕咗你。

20091 發表於 13-1-8 18:49
A學校是直資
1.不去面試,
2.就算是自行收着,不交留位費即可
請留意:A學校是派位直資。

自行收了,就沒有機會去自行第二和參加大抽獎。

khmama 發表於 13-1-8 21:52
播道又唔係好差,ChiChiPaPa寫>18%,因為佢份校務報告好隱晦咁話入U率高過全港水平,即係多過18%,實際幾多就唔知,只知有8x%讀post secondary.
...
"post secondary" 真可圈可點。

‹ 上一主題|下一主題