用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 尋小露比......
樓主: ANC
go

尋小露比......   [複製鏈接]

引用:Quote:小露比*+發表於+12-6-21+09:31+九點

原帖由 rainbowcov 於 12-06-21 發表
寫叩門信, 然後親身拿去 (今天內) , 表示誠意。
同意。小露比,如我係你,見到有位剩,就一定厚着臉皮係咁問,當然要令學校覺得你夠誠意。記着,機會難逢,時機一失,很難再搞。

如有徦期,我會親身到校要求見校長,不過可能被阻。

引用:Quote:winnietingting+發表於+12-6-21+10:2

原帖由 rainbowcov 於 12-06-21 發表
係呀, 我曾於小學做書記, 試過有一次有個家長大抽獎抽不中間學校, 佢硬著頭皮死都要找校長, 仲話校長曾經應 ...
人心肉做,誠意如夠,有機會嫁!

如果真係仲有位,我一定去到盡。橫掂衰咗都唔會再見,千期唔好怕「魚」。

引用:有邊個校長會話有位等梗您丫,+我fd考港島K

原帖由 MAYANGUSPO 於 12-06-21 發表
有邊個校長會話有位等梗您丫, 我fd考港島K試過reject, 我又係叫佢唔好理, 出煩功, 又call又肥c奶跑上斜路滿 ...
勁!阿媽真偉大!

好想喊。

MAYANGUSPO  我地C9兵團冇野叻, 最叻係吹水快打手出煩功... 試左唔得都c得甘心丫...大家加油!!!  發表於 12-6-21 11:04

引用:早幾年有個朋友分享左一單CASE(當我叩緊門

原帖由 Charlotte_mom 於 12-06-21 發表
早幾年有個朋友分享左一單CASE(當我叩緊門既時候)
佢有幾個朋友, 都係C9兵團, 為左想個女中學入一間唔錯既 ...
唉!原來而家世界咁艱難。叩門要做到咁。服服服

引用:回復+MaiGao+的帖子 哈哈,明天的面試我已

原帖由 萬獸之王 於 12-06-21 發表
回復 MaiGao 的帖子

哈哈,明天的面試我已經在心裡放棄了,我認為收不收已經不涉及小朋友的能力,而是學校 ...
唔好意思,「而是學校跟哪間幼園的關係」,我想問是什麼意思?願聞其祥,謝謝。

‹ 上一主題|下一主題