用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 收到天 / 晴...退款通知書...請入黎啦!!!!
樓主: QUINCY121HK
go

收到天 / 晴...退款通知書...請入黎啦!!!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

當真ar....
大熱天時,
想睇

醒目開學勳章

原文章由 QUINCY121HK 於 07-8-2 15:00 發表

bobomami,
想睇......d....mud...

Something wrong with the computer, can't show Chinese words

想話睇吓條水魚熟未.......三點三用

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-8-3 19:16 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 PIGPIGMA 於 07-8-2 15:39 發表

點會呢, 你地呢批唔係打頭陣, 我地之前好順利, 一定會順埋下去, 電腦故障係咪因為搵老親泳會的個案太多,個電腦要抖下

醒目開學勳章

QUINCY121HK,

呢兩日公司都攪緊政治game....連續開咗兩日會,密謀對策,累死!!

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-8-2 21:03 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 QUINCY121HK 於 07-8-2 20:48 發表

BOBOMAMI,
下....轉左麗音..... ....字典....你去左冰樹呀....

公司computer short short 地
我又 short short 地

醒目開學勳章

原文章由 QUINCY121HK 於 07-8-2 21:12 發表

bobomami,
唔水怕.....雨過就天.晴...架啦.... 旦我帶定副超先...

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-8-2 21:32 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 1999 於 07-8-3 14:51 發表

報紙中,個賤會話,如不同意安排,要用掛號形式寄回8月7日前,否則當自動放棄賠償!你地有冇掛號........

...

不用牙,我問過人呀...其實我地連個 HK$2.6 (1.4+1.2)都可以慳番....

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-8-3 17:24 發表
禾正爽問禾刀械受害牛之一軒解毛禾名既 是咪李補貼比禾呀QC   

ringoivy,
唔好意思,自幼家貧書小讀,你地d對白

醒目開學勳章

原文章由 ww? 於 07-8-3 19:30 發表
bobo,
ringoivy話佢都係受害人,點解冇佢個名,係咪QC會補貼佢喎(翻譯完要收購$$)

ww?  
哇係bobomami, bobo 係 laiyubpo(BoBo_寶寶) 呀
你要收$$就先簽份同意書,再用單掛號在2007年8月4日前寄到舍下,否則當放棄論

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-8-3 19:38 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 ww? 於 07-8-3 19:43 發表
我俾人呃咗$$,冇$$寄卦號

我己經盡力處理你的情况,但希望体諒本人的情況是:非不為也,實不能也.

醒目開學勳章

原文章由 1999 於 07-8-3 20:40 發表

死啦.......我仲今天下午仲拿拿淋去寄多封掛號添!

仲比個郵差叔叔問我,係咪寄掛號比,在報紙登哂話x人個間x會.

我想信呢排郵局掛號信實旺場,全部去哂'hollywood'

See you!
記得'我和春天有個約會 ...

...............   唔系有人吖你no  go 咩?

醒目開學勳章

原文章由 QUINCY121HK 於 07-8-4 19:49 發表

各位,
如未知明天行動地點,時間...請即pm..本人..(溫馨提示:不是到油麻地彌敦道469-471號新光商業大廈1104室)......   

Push~~

醒目開學勳章

原文章由 PIGPIGMA 於 07-8-5 20:29 發表

你未上額錢債及消委會,你可以聯絡馮檢基議員個邊的申訴, 因為今日我去完旺角後,都有上另一邊睇下,在場的天x苦主今日先寫去小額申索書,準備下星期一齊去,你係去就join 埋一齊

PIGPIGMA

勁 ~

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-8-6 14:02 發表
咁點呀 我想問拉大隊去等係派代表去呀  

梗係拉大隊去la.....

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-8-6 17:35 發表
旦六點禾未收工喎   

b4 6:30 pm 刀ok wor...

醒目開學勳章

有新行動,請入

標題: 追討泳會行動4

醒目開學勳章

原文章由 QUINCY121HK 於 07-8-6 22:08 發表

各位,
請大家支持星期三的行動....因為人數越多...社會的迴響將會越大...就算曾經已投訴消委會的苦主....我們更須要你地的支持..令更多人...正視今次事件...不要令人覺得我們是...雷聲大雨點少的一群....請 ...

請到..標題 : 追討泳會行動4...報名出席....

醒目開學勳章

原文章由 苡珈B媽咪 於 07-8-6 23:45 發表
QC,

你係咪心力交瘁呀?攪到病鬼左咁慘...好好休息吓喇...今晚我收到重案組電話,再攞一次資料,話之後會聯絡落口供喎,你地有無收到電話呀??

QC佢含住條參,去

醒目開學勳章

各位,

有關明晚的行動,我們知道明天(即200788日)是平日(工作天),又是會考放榜的大日子,要大家抽時間出席是挺困難的!但我們仍熱切期待你們的出現!!

回想上星期日的行動是多麼的成功 ¾ 多份報章的報導、多間電視台新聞時段的播放、以及電台的廣播,無論你身在香港那一處,你也會知道“ 晴游泳會”這個大名。

這次的成功,不只是因為黃議員及老議員的出現及幫忙(當然,他們倆位是功不末,不能缺少),而是全賴你們的支持,全賴你們不怕艱苦、不畏上鏡的精神,大家團結一致、挺身而出,向全港七百多萬的市民指證這無良奸商!因為你們,這追討行動才會有新聞價值,可登上兩份報章的頭版!亦因為你們,警方由敷衍了事,變成積極對待;由只是落薄備案,變成由重案組深入調查!

這全因有你們的出現及支持

今次,黃議員及老議員不辭勞苦,替我們安排了是次活動,目的是要利用我們團結的力量,要求消費者委員會正視我們的個案,貼身的更進,並由他們促請警方加快調查的步伐,勿讓不法之徒消遙法外!除此以外,我們今次亦希望借著傳媒的力量,仗著星期日行動的迴響,繼續讓市民了解真相,讓其他受害者知道怎樣取回公道!

大家試著幻想一下,那些無良奸商手正掩著半邊咀,袋正盛載著我們的血汗錢,腳正踏著我們子女的快樂、時間及安全,他們正坐在五星級酒店內的咖啡室,商討著下一次的騙人勾當。這是是絕不能容忍的!我們絕不可姑息讓奸,我們要讓那些無良奸商知道我們是絕不讓步、絕不罷休的!!

在此,我們懇請所有受害者撥冗出席,支持是次行動,一起替自己及家人取回公道!
‹ 上一主題|下一主題