用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBSPS vs CKY
go

DBSPS vs CKY [複製鏈接]

回覆 iedummy 的帖子

DB

小曳人 發表於 16-2-8 17:04
以我所知,Cky IB成績係above 全球average ,但響香港唔算突出。

我覺得搵每年收精英嘅男拔成績,同尚算新 ...

真道搶IB 尖子的條件是什麼?

小曳人 發表於 16-2-10 09:17
作為現時响香港工作嘅成年人,我依然需要英文比本地課程強,但又未必要好到國際學校級,中文又的確唔可以唔 ...

有D 好奇...

考小既時候, CKY 同TSL 都係果堆人...

但TSL 昇中, 點解一個都無入CKY ?!!

點都算同系喎...

理論上家長都係好國際FEEL...

786 發表於 16-2-12 08:08
st Paul convent同dgs都走這路。但同cky有些不同。igcse係英國試,即是以前GCe o level。以前我地考cert,唔 ...

"igcse係英國試,即是以前GCe o level。"

有什麼差別? 好差兩個試, 而家同時存在喎...
‹ 上一主題|下一主題