用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今日註冊完
樓主: Giant
go

今日註冊完 [複製鏈接]

醒目開學勳章

八月初開始已開始新生銜接課程,我已感受到壓力,無奈阿仔依然冇乜感覺

0    0    0    0
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

醒目開學勳章

引用:Quote:Giant+發表於+14-7-10+12:29+八月初

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-07-10 發表
冇叫做暑假作業?
有呀!中、英、數各一本。

王家爸爸    發表於 14-7-10 14:19
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

醒目開學勳章

引用:回覆+Giant+的帖子 今日買野都買到窮...

原帖由 opclk 於 14-07-10 發表
回覆 Giant 的帖子

今日買野都買到窮...
今日只係買校服,下星期買書先金

醒目開學勳章

引用:回覆+Giant+的帖子 未買書,買書加雜費成

未買書,買書加雜費成八千幾。想死!
嘩!書幾錢呀?

醒目開學勳章

引用:回覆+Giant+的帖子 over+4K+

over 4K
咁請問嗰4k雜費又係乜東東

醒目開學勳章

引用:Quote:Giant+發表於+14-7-10+12:29+八月初

原帖由 Phoebenana 於 14-07-10 發表
請教:派位證后面寫要帶最近的成績表,我準備帶這學期的成績表,但有人話要帶五、六年級的,你注冊帶??成 ...
我只帶了p6正本,去到學校話要p5&p6正、副本,唯15號有後補

醒目開學勳章

引用:點解咁好可以一次過買齊d書嘅?我今曰去精

原帖由 jc_mom 於 14-07-10 發表
點解咁好可以一次過買齊d書嘅?我今曰去精功買,佢只有一半書有貨。

...
乜唔係學校內訂咩?

‹ 上一主題|下一主題