用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問啟新書院好?
樓主: 管家媽媽
go

請問啟新書院好? [複製鏈接]

引用:回覆+Radiomama+的帖子 ESF+中學來年的+Y7

原帖由 ramen 於 16-05-31 發表
回覆 Radiomama 的帖子

ESF 中學來年的 Y7 都開始轉 MYP 了~
All esf secondary schools?  Or some campuses only?

回覆:Radiomama 的帖子

想問放學後或週末Esf (RC) 那些English class, 你覺得有用嗎?是RC老師教的嗎?

引用:我女兒的Y1學期就來讀完了。在這一年׼

原帖由 康晴比比 於 16-05-31 發表
我女兒的Y1學期就來讀完了。在這一年𥚃佢看似日日返學都係玩,日日都好開心,鈡意返學到病左都扭計 ...
想問一下Y1難考入嗎?不知你女兒是否ESF Kindergarten 學生?同學是否local family 比較多呢?好似RC從Y1開始便用iPad, 不知道是真的嗎?一班2x人,對於細個啲Y1&Y2, 兩個老師照顧上有無問題?謝謝!

引用:Quote:原帖由+Babybaby2011+於+16-06-01+發

原帖由 康晴比比 於 16-06-01 發表
1)我女報名那年大約有700人報名,有600人有面試機會,最後收162人。我女兒好彩有得面試跟著收咗,所以我又 ...
Thank you very much for your detailed reply.

‹ 上一主題|下一主題