用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SPCCPS
樓主: Connie12747
go

SPCCPS [複製鏈接]

回覆:Spccps小一入學取錄結果信件已經全部寄出,有冇人收

收到的,快D上來報喜!

引用:好多謝呀 好感謝上天 呢扙真係好辛苦 大家

原帖由 alovea 於 15-11-21 發表
好多謝呀
好感謝上天
呢扙真係好辛苦
恭喜你啊!可以分享下當天面試見校長的情況及你覺得你和小朋友有邊部分成為致勝原因呢?

引用:唔好咁講 致勝有點誇獎 平心而論+我個仔係

原帖由 alovea 於 15-11-21 發表
唔好咁講
致勝有點誇獎
平心而論 我個仔係好斯文 有禮貌
呢類小朋友真是人見人愛!

引用:1st+interview+只是45分鐘就出來。 2nd+int

原帖由 mom1118 於 15-11-21 發表
1st interview 只是45分鐘就出來。
2nd interview, 講真家長部分答得不太好,我為此自責幾天。但小朋友部分 ...
謝謝分享!係咪都係斯文有禮型呢?

回覆:Spccps小一入學取錄結果信件已經全部寄出,有冇人收

好似得好少人報喜,唔通真係留足七成位俾有關係人仕?
請問有offer的SC or KV 家長,身邊同學仔加自己總共有幾多人有offer 呢?

引用:Quote:原帖由+superying+於+15-11-22+發表

原帖由 Alange 於 15-11-22 發表
唔使問啦! 大部份來致寶山,大部份有關係人仕。
但上來報喜的都是無關係人仕

引用:滿足一下其它家長想知道多少SC學生考進SPCC

原帖由 tianyingmama 於 15-11-22 發表
滿足一下其它家長想知道多少SC學生考進SPCC⋯今年人數未知,因為明天才上學^·*但是我身邊的同學就非常多是 ...
嘩!咁咪差不多全部無關係人仕也收SC!
假設42人再減埋資助計劃嗰7人(5%),咁得35人,SC佔31人
咁KV呢,又有20-30個嗎?有無數字參考?

引用:滿足一下其它家長想知道多少SC學生考進SPCC

原帖由 tianyingmama 於 15-11-22 發表
滿足一下其它家長想知道多少SC學生考進SPCC⋯今年人數未知,因為明天才上學^·*但是我身邊的同學就非常多是 ...
多謝你無私分享!很有用!

引用:Quote:原帖由+superying+於+15-11-22+發表

原帖由 PhilC 於 15-11-22 發表
寶山同有關係人士有自己network收料同報料,根本唔需要係呢度搵料同報喜。

...
咁我希望多D無關係人仕及多D唔同幼稚園有offer嘛!話就話收不少於30%無關係人仕,即不少於42人,但唔通真係用盡晒嗰70%收有關係,再連嗰42人都咁啱大部分係寶山?現在知咁多SC,估計都應該不止收30%街外人嘅

引用:[size=16.5px]2016年度小一入學申請取錄編

原帖由 gavin227 於 15-11-23 發表
2016年度小一入學申請取錄編號
交表時是依交表次序給予號碼的。亦是同一份form. 分怖狀況應該只反映考生表現。

‹ 上一主題|下一主題