用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真係灰到爆, 無一間收, 點算啊
樓主: petgugu
go

真係灰到爆, 無一間收, 點算啊 [複製鏈接]

回覆:真係灰到爆, 無一間收, 點算啊

唔駛擔心!我個女10月B,舊年in N班,又係好多waiting 或 reject 。但之後會有人放番D位出來,又或者9月開學後,會有人讀讀吓退學,到時會有好多學校call你讀唔讀!

引用:回復+tam_bb+的帖子 想請問下,+如果打電話

原帖由 petgugu 於 13-01-31 發表
回復 tam_bb 的帖子

想請問下, 如果打電話去學校問, 幾時會適合呢, 9 月開始先問??
其實我去年的情況是:大約2月時,因為仲未有offer,所以打電話去好多區內幼兒園問,仲接唔接受申請。當時好多都話已經full哂,但叫我可以照交申請表,如果有位就叫我in;又或者有D幼兒園,雖然已full,但亦叫我照交申請表,無幾耐仲叫我interview,in成功咗,但只能在waiting list(因為full咗),到開學後,如果有人退學就call我。 真係要俾D心機,逐間打去問,仲接唔接受申請。 你住邊區?如果係葵青、筌灣區,可以試下海濱慧中,佢全年接受申請,好似夠1.5歲就call我個女去in。慧中收咗我個女,不過後來冇去讀,讀第二間。加油!

回覆:真係灰到爆, 無一間收, 點算啊

另外,如果不介意學費,tutor time係唔駛interview。去年大約2月打去問(沙福道campus), 仲有位,但只得pm class。

引用:回復+tam_bb+的帖子 我住馬鞍山啊,+有無介

原帖由 petgugu 於 13-02-01 發表
回復 tam_bb 的帖子

我住馬鞍山啊, 有無介紹啊
Sorry呀!唔熟馬𩣑山

引用:Quote:原帖由+tam_bb+於+13-01-31+發表另外

原帖由 isababy117 於 13-03-25 發表
是否$8000per month?
去年是$7500. 相信今年應該加價了

‹ 上一主題|下一主題