用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂幼稚園揾笨, 收左錢先話無得INTERVIEW ...
go

聖保羅堂幼稚園揾笨, 收左錢先話無得INTERVIEW [複製鏈接]

引用:本來幼稚園優先給父母是校友、或住本區的學

原帖由 tiramisu627 於 14-11-03 發表
本來幼稚園優先給父母是校友、或住本區的學生入讀無可厚非, 但既然連INTERVIEW 機會都不給那些父母非校友、 ...
Agree! 不應收了錢才說没得in!

引用:無得IN,+最好退款

原帖由 heidya 於 14-11-04 發表
無得IN, 最好退款
Agree!

引用:Quote:Moonlight819+發表於+14-11-4+14:04+

原帖由 heidya 於 14-11-04 發表
其實最好是, 如果有得IN, 當日 IN 就交費用, 差樣公平D.
有學校無得IN, 之後退番哂所有回郵信封, 證件COPY ...
我也是這樣想!一間學校為什麼連幾十元也貪呢?

引用:唔明點解家長覺得唔合理又走去報,報完知道

原帖由 littlemybabe 於 14-11-04 發表
唔明點解家長覺得唔合理又走去報,報完知道無得interview又叫回水,又話人哋貪錢。白紙黑字寫明都要俾人話 ...
請你用眼看清楚文字,我們想表達為什麼學校不好像其他學校面試時才交費,而要一早收定,現在收了人錢又不interview人,怎樣決定誰人面試內裏只有他自己知,做法實在為了貪少少錢而抵比人鬧!

引用:Quote:原帖由+Moonlight819+於+14-11-04+發

原帖由 littlemybabe 於 14-11-04 發表
麻煩你又用下對眼睇清楚,40蚊係報名費,唔係面試費。
而且每間學校有自己嘅做法,已寫明面試篩選條件,唔 ...
堂堂一間學校有這樣小家不合理的安排實在抵閙!

‹ 上一主題|下一主題