用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cath PN Interview
go

St Cath PN Interview   [複製鏈接]

引用:-Playing+toys+in+the+hall+with+a+small+g

原帖由 achow 於 14-01-22 發表
-Playing toys in the hall with a small group, waiting to go in the classroom
-Going in the classroom ...
Is that only one parent is allowed to go into the school? As the interview letter of this year stated that only one parent is allowed.

引用:Quote:Aidenc+發表於+14-2-20+15:31+回覆+

原帖由 pistos2001 於 14-02-20 發表
一個鐘內完成^^
知道幾時會有結果嗎?

Justsayhi 發表於 14-2-20 17:09
Yes 15/3 AM
但張准考證話3月10日有面試結果.

引用:冇人肯分享,就咁講“我in咗”,check+in+

原帖由 Applemaamaa 於 14-02-21 發表
冇人肯分享,就咁講“我in咗”,check in 咩! 嘅然冇人願意分享,就等我轉貼吧:

登記後會安排小朋友坐枱 ...
如果係度講左,今日同聽日in既人有準備,咪即係減低自己個仔囡入讀機會。又點會有人肯講。

引用:冇人肯分享,就咁講“我in咗”,check+in+

冇人肯分享,就咁講“我in咗”,check in 咩! 嘅然冇人願意分享,就等我轉貼吧:

登記後會安排小朋友坐枱 ...
Btw, 你係邊度知道?

引用:Quote:原帖由+konew720+於+14-02-21+發表如

小朋友到時肯做先算啦!另外,學校可能每天轉故仔呢
都係,同埋呢d要睇平時你同小朋友做咩。冇得一兩日train到。

引用:同組有一小朋友坐底即喊,即刻被老師請離開

原帖由 aprilmom 於 14-02-21 發表
同組有一小朋友坐底即喊,即刻被老師請離開班房了
無辦法。
如果唔係對其他小朋友唔公平,有d小朋友會跟住喊。

引用:昨日面試内容大致如你所講,我再補充多少少

原帖由 nicamchan 於 14-02-21 發表
昨日面試内容大致如你所講,我再補充多少少啦!希望幫到各位!只限一位家長進校内,其他陪人在外面等。
登 ...
小朋友識自己出去答問題?定有老師帶?

引用:老師叫小朋友自己行出去(2~5步咋) +

原帖由 nicamchan 於 14-02-21 發表
老師叫小朋友自己行出去(2~5步咋)
8掛問下,多唔多小朋友無反應?

引用:其实佢地仲意坐定定or活潑有反应(但坐唔定)

原帖由 namgor 於 14-02-21 發表
其实佢地仲意坐定定or活潑有反应(但坐唔定)既学生?
我果group好多都肯坐定定,又有反應喎。亦有一個唔肯坐定定,因為俾其他野吸引左,但對個老師冇反應。

引用:咁似講緊我個囡嘅我個囡就係成group之中唯

原帖由 HoBHoB 於 14-02-21 發表
咁似講緊我個囡嘅我個囡就係成group之中唯一一個行黎行去,又攞老師枱面D野,跑完個圈發現班房有廚 ...
我Group果個係仔仔。個媽媽好緊張,基本上冇坐過係自己個位度。
不過學校俾問卷我地填,應該係唔想我地involve太多係interview,由得小朋友自由發揮。

引用:回覆+Bonbonita+的帖子 Did+not+put+the+c

原帖由 RMC0101 於 14-02-22 發表
回覆 Bonbonita 的帖子

Did not put the chair back 一D都唔出奇...個老師走過來..point at us..你..你.. ...
係呀。我個老師黎到都係叫我地入房,小朋友都未反應到,已經話好啦快d啦。
不過我冇理佢,叫囡囡推埋椅先入去。

引用:Quote:原帖由+nicamchan+於+14-02-21+發表2

原帖由 Pigdripy 於 14-02-27 發表
有張通告嗎? 幾時會通知2nd int? 係咪3月頭?
3/3-10/3係website睇。15/3interview。

‹ 上一主題|下一主題