用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2016 1月出世讀PN
go

2016 1月出世讀PN [複製鏈接]

回覆 lemonstar28 的帖子

我細女都係2016年1月出世, 佢出年2月會插班讀PN, 我地志在俾佢返去玩吓, 好過成日喺屋企淨係對住工人。佢嗰間係國際學校, 所以都接受插班, 而且家姐喺嗰度讀過有優先。

回覆 Sicsiic 的帖子

我女嗰間喺屯門, 唔知方唔方便你。不過2016/6出世好似有D尷尬, 因為多數學校6月都就嚟放暑假, 不過你都可以打去啲學校問吓嘅。

回覆 Sicsiic 的帖子

我地梗係冇咁有米報哈羅啦
已經PM你間學校名, 佢唔洗interview, 係先到先得, 不過校舍就好細, 睇吓你介唔介意啦, 佢地7-8月好似有summer school, 你可以問吓。

回覆 kwing2002 的帖子

我女嗰間喺屯門, 因為我係之前已經報左名, 唔知而家仲有冇得報個書記話到時要睇返個小朋友進度先決定俾小朋友升K1定讀多年PN, 因為supposed 16年1月出世嘅小朋友係2018年8月先開始PN。我覺得除非你會俾小朋友升國際小學, 如果打算讀local school嘅就唔建議早一年讀K1, 因為大部分local小學都有年齡限制, 一定係嗰個歲數嘅小朋友先可以報讀。

回覆 kwing2002 的帖子

我都幫細女睇緊報邊間, 因為諗住喺屯門讀PN到6月, 之後8月就出九龍再讀PN。都係報吓D名幼啦, 我估大B應該多D學校收卦。
‹ 上一主題|下一主題