用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 interview 日期時間撞到七彩,大家可以比 d 意見嘛? ...
go

K1 interview 日期時間撞到七彩,大家可以比 d 意見嘛? [複製鏈接]

建議你去麗港城迦南 ,窩打老道迦南可以放棄,我舊年2間都in,係唔一樣,尤其窩打老道迦南,申請人很多,競爭大,小朋友無warm up,只有在外排隊等,分時段,分批入,雖然外面有個playground可玩,小朋友可玩,但夠鍾,就入課室考試,無玩具比小朋友warm up,老師見你小朋友怕羞或慢熱,即刻唔駛in下去,走得,過程很快。

致於平田救世軍定啟思,我也是傾向平田救世軍。

以上都有jm同我意見一樣,你自己再作衡量吧!

迦南起碼要預45mins,因為一入去,小朋友同家長排隊入課室玩玩具warm up,跟住又要排隊出課室,去另一課室等,因同一時段又有其他組別,接着就跟老師參觀同介紹課室同用途,然後才聽簡介會,全程都要小朋友同家長一齊參與,但聽簡介會可以坐,有些小朋友都係坐唔定或企唔定,一定有,始終得歲幾2歲人仔,唔耐煩都好正常,學校都知既(當然你小朋友唔扭計就最好),最後就係等老師叫名去面試,這都是我舊年interview的程序與幾年前相比,都冇改變過。

‹ 上一主題|下一主題