用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 09/10 K1既家長~~
樓主: 晞晞豬
go

09/10 K1既家長~~ [複製鏈接]

原帖由 celeste88 於 09-8-19 18:15 發表
等我總結下先~~

晞晞豬 - 1A
JoanNana - 1A
mmmickey-cc - 1A
吉蒂媽 - 1B
celeste88-1B
PUIPUI - 1D
coramfwong - 1D
小B媽媽 - 1D
Minipigpig - 1D
Chengmic - 1D

e~~ 又無下午班, 又無1C~~ ...

Yes....1C - Kelly

原帖由 晞晞豬 於 09-8-20 11:42 發表

你轉到上午班啦?? 真係好~~~  

其實都幾多人放棄聖母~~

乜1C係由下午班轉上去嘅咩? 係呀...好開心轉到上午班, 我寫咗3封信架~

原帖由 晞晞豬 於 09-8-23 10:22 發表

唔係, 好似有其他班既同學仔都係由下午班轉上嚟~~

因為我記得你之前係收咗下午班, 轉到上午班都好呀~~ 3封信? 好有毅力呀!! 恭喜晒你!

咁都記得我? 哈...好記性喎~
做mami為咗仔女一定要有毅力...局住都要啦....
希望我哋到時返學會見面啦..我28号開家長會, 你呢?

原帖由 晞晞豬 於 09-8-24 11:28 發表

yes~~ 28號, 我請咗假~~~ 唔知道果日會唔會俾埋書包等雜物我地呢?

星期六我同咗阿囡返聖母(俾佢記下周圍環境, 返學時無咁驚), 佢一見到學校就大叫:聖母呀!!

以佢咁既表現, 即係記得學校同埋都仲意學校. 希望佢返 ...

通告好似話家長日唔可以帶小朋友返去

回覆 1# 晞晞豬 的文章

Hi...你哋交咗燈籠未呀 ! 係咪比囡囡帶返學呀 ? 我驚佢整爛....

原帖由 晞晞豬 於 09-9-17 13:16 發表
阿囡話燈籠俾咗老師喇~ 即安全到步!!

我都交咗喇...囡囡話比咗老師, 安心哂, 但唔知有冇爛呢..嘻嘻..
係呢..聽你哋D囡囡講老師有教唱歌, 我問我阿囡佢話冇, 淨係食荼点, 咁我話有冇阿門呀, 佢又話冇...都唔知佢上堂係咪發夢呢? 真係好想快d觀課...

原帖由 晞晞豬 於 09-9-25 08:49 發表

俾水佢飲囉~

尋晚我問佢有無小朋友戴口罩, 佢話無.....

我估老師有教佢唱生日歌, 平時我教佢係唱英文, 今日我唱咗中文, 佢話佢都識唱, 老師教喎... ...

我囡囡每日放學返來都有粒大蚊"爛", 唔知係蝨咬定係蚊...中間硬硬地你哋話要唔要同老師反映吓 ???
請問每班係咪有三個老師 ?? 我囡囡成日講多一個老師個名...

原帖由 晞晞豬 於 09-9-29 11:50 發表

未呀~ 佢應該係喉嚨痛, 之前幾驚係h1n1, 今日第三日發燒都未好....擔心c人.....

我估唔係响幼稚園野到返嚟, 不過大家都要小心d, 唔係一中蕉就煩, 細既又攰, 大既又攰.... ...

我囡囡都病咗, 咳都我心都痛埋.....請咗假星期一先返.
弟弟又發燒, 要隔離佢哋, 所以囡囡去咗婆婆到住
佢真係返咗學病得好密真陰公豬~

原帖由 晞晞豬 於 09-10-5 11:34 發表

唔怪得阿囡見到思思咁開心, 因為晞晞都係小狗組 (佢話la吓) 我估miss叫佢做裕晞~

同組我估仲有申如 & 正檀, 因為我女成日講佢地個名~

思思係唔係有學跳舞? 响邊度學呢?? ...

唉...淇淇又病咗喇 !! 同佢請咗一星期病假, 但我有D担心佢追唔倒老師教嘅嘢~~~

原帖由 晞晞豬 於 09-10-10 09:26 發表

阿囡尋晚都有唱..... 又係呀...呀..... hahaaaa
不過我見到佢好用心去唱, 好開心~~

今天~我雖細小~但係我個心存著愛心.....呀...呀... hahahaaa

淇淇就講: "今天我雖細小, 但我生命..賜我力量, 去幫助人.." 大至上係咁, 有D聽唔清楚...可能係聖母經 ~~ 好攪笑 !

原帖由 晞晞豬 於 09-10-14 08:59 發表
大家有無俾咩課外活動你地小朋友學呢??

我預備報畫畫, 公文數, 下年先學游水
暫時係咁...
校長都話唔好比太多課外活動小朋友

回覆 1# 小B_媽媽 的文章

家姐讀緊K1, 細佬係咪一定讀到呢? 但係細佬喺interview嘅時候一D嘢都唔肯講喎, 平時好active !
好擔心, 有冇mami可分享心得呢? Tks !

‹ 上一主題|下一主題