用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思interview
樓主: 木子兔媽媽
go

啟思interview   [複製鏈接]

回覆:啟思interview

我比較後知後覺,9月15日才報名 (青衣), 未收到信。我個係1105 BB。

天助自助者,  別再怨天尤人

剛致電青衣分校查詢,他們首先問我個 BB
幾時出世 (我猜大B 或細B有影響)。

他們說如果網上報名,他們會用email 通知家長,這個途徑是最快的。如親自交表,他們便寄信給家長,家長自然慢些收到通知。

又說: 如果今個星期尾收不到信,可再向他們查詢。

他們由1O月6日開始interview。

剛收到信喇,10月6日interview。

引用:Quote:ffbabe+發表於+12-9-26+08:14+in+pn+

原帖由 littlelittlepig 於 12-09-27 發表
我地當年無考啟思, 但in過3間, 有的in cantonese,有的in 英文, 所以兩樣都要train定, 比指令係老師比架, 家 ...
請問interview 係一對一,還是一個老師對幾個小朋友,睇吓邊個有反應?

VANLUEN 發表於 12-9-30 17:13
大家唔使擔心,上年我囝囝2010年7月bb,都係10月係青衣啟思interview N1,當時得15個月大剛剛學識行路,但 ...

Hi, Vanluen.  Are your kid now studying at their Tsing Yi Campus ?  Can you please share with me your feelings towards this school ? If you think it is not convenient to post your comments here, please PM me.  Thanks.

我隻b今日interview完,可能n班,冇考到bb說話能力,亦無考顏色及形狀。只係一些簡單指令如 "用二隻手叠高積本"、"推架車仔俾老師"、"俾個雪糕媽媽"。

回覆:蕃茄薯仔湯 的帖子

Hi 蕃茄薯仔湯,不用太担心。我這兩天都有些緊張,但到interview 時豁出去了。既然收生標準係一個謎,說真的,我想家長的表現可能都有些影響,儘量放鬆。個人意見: 小朋友的禮貌很重要,最好主動向老師揮手打招呼和飛吻啊!

回覆:kittyland06 的帖子

hi,kittyland06,請問妳如何知道老師的評語?

回覆:kittyland06 的帖子

妳的小朋友很聰明啊

回復 reneemama0118 的帖子

Hi,  reneemama0118,  請問啓思有什麼吸引妳呢!我常聽它的課程好淺...........

回復 Daygin 的帖子

Hi Gaygin,  which campus ?

‹ 上一主題|下一主題