用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最近遇到好多煩惱問題???各位家長選校要小心!.....及各 ...
樓主: sanlocama
go

最近遇到好多煩惱問題???各位家長選校要小心!.....及各位家長搵補習老師要小心! [複製鏈接]

Re: 最近遇到好多煩惱問題???各位家長選校要小心!.....及各位家長搵補習老師要小心!

各位媽咪:
最近遇到好多煩惱問題???
1.仔仔學拼音個老師成日改時間,根本不想教我仔仔,.....在這裡,希望各位家長搵老師時真的要小心!

Hi sanlocama,

可否告之是那一位 phonics 老師,因我知道的那一位和您的很相似,看看是否同一人。請PM給我!Thanks.

Re: 最近遇到好多煩惱問題???各位家長選校要小心!.....及各位家長搵補習老師要小心!

由 sanlocama 於 2006-09-28 22:32:59

hi moooon:

其實個老師做得好圓滑,好似做到係你唔想讀,係你仔仔自己不專心,唔係我唔教你,但我仔仔成日問我幾時再去,佢話都好都好想學,不過個拼音老師開頭佢係好有心機教,但上了七.八堂就開始好悶,有次仲悶到我仔?左,(但只是上半小時都能悶到?)你話佢教得好不好?anyway,那時開始都想不再學,怎知佢後來改來改去,你話得的時間,過幾日又改,總之改到你不能上就是.所以在這裡都希望各位家長要小心搵老師學,唔上唔下就不好.

check pm,pls.

Hi sanlocama,

這樣的補習社太差了吧!

其實我近來都遇到您所說類似的補習社,於將軍澳坑口某補習社專辦西人英語的Lifetixx,時間一改再改,我覺得她都是想我轉時間,因我小朋友的班只一至兩個學生而已,之前她都表態說要我小朋友group去大班,因想減皮費;但八個人一組的班,實在太多人,也太亂了,我不覺得這樣會學到什麼Oral & Phonics,只是在浪費金錢,$160一堂都不算平!

我說:算吧!請退回學費給我罷了。甚知那個補習社老闆娘「老套」到要登記身份證才肯退錢,只是那佰幾元,仲要簽名.....等等。本來我想罵她,但免得有失斯文,我有單有據都要諸多留難,太過份啦!
‹ 上一主題|下一主題