用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無愉城方方家長?
樓主: meta
go

有無愉城方方家長? [複製鏈接]

天佑小學
寶血會伍季明紀念學校

都可考慮
quote]原文章由 opheliay 於 07-9-14 10:08 AM 硐表
我會choice荃灣區62校網.....相對好小學會多d....同係自己所屬區域.

Ophelia

[/quote]

佢地呢!已經識左架啦!

同一班,囝囝叫晰駿,曾經有打晴晴大腿紀錄!
哈!哈!我囡囡講既!
但係佢話晰駿都係乖架小孩子黎架!
原文章由 yansy 於 07-9-30 05:45 PM 硐表
晴晴媽媽,

my son also studies in K1 AM (senior love II), is 晴晴 in senior love I or II? He is 駿駿.

[ 本文章最後由 meta 於 07-10-1 23:27 編輯 ]

唔洗唔好意思!小朋友玩下!絕對無問題既。 晴晴話比我聽既時侯,我都笑,佢話晰駿打佢lee度(指住下身個度 )後尾原來指係佢既大比度 。咁又底打晴晴大比既,因又大又肥。連爸爸都成日咬佢架。
原文章由 yansy 於 07-10-3 01:43 AM 硐表

同一班,囝囝叫晰駿,曾經有打晴晴大腿紀錄 - sorry for this. i hope it's not really true as my son seldom does this to the others, he is  not dare to do it.

您既工人太過份啦? 妹妹黎埋重得了!宜家好多人請印傭。屋苑內大部份人都用。我唔係偏見,太多印傭可以比佢地溝通到亦唔係好事。但我有次見到 ,一個印傭帶住個小朋友,一路行一路煲電話粥,小朋友留鼻涕:cry: ,係咁點點當抹下就算 ,又繼續講。其實請錯工人都好煩架!好彩我個賓賓又幾好,慶幸了!佢年紀都四十多歲,四個仔都大個,一定要搵錢,用左三年幾都好好。佢可能無生囡,所以好錫我個囡囡囉!!(佢都有兩個細妹係我地家族做架,一個做左七年,一個五年)都係好好!唔知係咪過35歲會定性呢!
您地回家時,多問下小朋友工人既野(如您同姐姐下午食完飯會做什麼呀!姐姐又做什麼呀?這些問題,您就知一二。如果小朋友講唔出既時侯,工人一定有問題;或者佢唔比小朋友講都唔定,就要小心。有時問清楚,都係因為怕工人係我地唔係屋企時,對小朋友唔好。我地囝囝、囡囡都大,都可慢慢地表達出來既!
佢做得唔好,就要佢做好為止,因佢有人工嘛!無理由比佢話點就點,唔怕佢喎

原文章由 薳然媽媽 於 07-10-17 09:18 AM 硐表
家晞媽咪,

家晞又係鐘意提男同學仔既名  , 薳然都係呀 , 即證明佢地好正常, 異性相吸.

家晞媽咪&子俊媽咪,

我之前搵我個僱用agent check機票, 係平d喎, 子俊媽咪, 您要唔要我幫您格吓價呀 ?  您可以pm d 日 ...

[ 本文章最後由 meta 於 07-10-22 00:09 編輯 ]

我朋友個賓賓,都係咁。後來同個賓賓傾番佢近日表現同問題,問佢係咪有私人事。係咪想返屋企?講完之後,又變番正常。試同佢傾傾,情況可能好。軟硬方法都用。忍!
賓賓經驗足,有心機,唔擔心。我囡囡識吐痰添!賓賓都教左二個月。因為晴晴咳咳唔識吐痰。
原文章由 薳然媽媽 於 07-10-22 05:02 PM 硐表
Meta,

您地都覺得我個印印好過份,不過直至依家,我有時都驚炒左依家個印印好似好衰咁,唉,有時諗返起,會成日問自己係咪佢蠢,係無心,佢變了還是自己懷孕變了,不過講真佢之前真係唔係咁架.您都講得啱,有時比佢地溝通到真係唔係好 ...

[ 本文章最後由 meta 於 07-10-25 10:20 編輯 ]

快d放假啦!因為您係第二胎,真係隨時生得架。雖然生得會容易,但係您都要有足夠休息嘛!小心、小心。
原文章由 薳然媽媽 於 07-10-30 09:50 AM 硐表
hello Vanessa,

我仲未生得呀, 不過醫生尋晚話若果我一作動, 就好快生出黎架啦, 所以唔敢周圍走, 佢仲話我好未放產假仲返工, 因為我上一胎38周生薳然, 佢尋晚猛話我可能呢個星期作動, 因我依家37周幾, 佢話第二胎會 ...

爹地無假放,我同晴晴去。
原文章由 cacamummy 於 07-11-1 12:38 AM 硐表
hello, 咁多位mummy,

好耐無上黎啦. 因為都好忙. 你地會唔會去學校旅行呀?

hi

您地好!我都係要工作,無時間睇囡既媽咪 ,我本身住葵涌區,囡囡自往年讀完方方預備班後,亦係度繼續讀k1 ,主要我唔想去咁遠讀書。囝囝囡囡係方方讀預備班,得益很多。自己一定係教唔倒 ,打好基礎,遲些考什麼名校都醒目過人啦 。係預備班當中,學會所有英文字母、愛唱遊、熱愛讀書…您地會覺得值得既!
原文章由 crystall 於 07-12-5 05:10 PM 發表

Hi little Miyo,
My bb girl is also had the interview on 24/11 at 9:00am, I have a trip on that day, so Pao Pao and maid bring her to the interview.  I submit the reserved fee already.

But just know ...

[ 本文章最後由 meta 於 07-12-18 00:44 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題