用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 學界D1田徑賽... 有事想問
樓主: 錡E
go

學界D1田徑賽... 有事想問 [複製鏈接]

錡E 發表於 15-2-6 18:03
如果佢今年係小學六年級學生,佢係唔可以參加任何中學之運動比賽的。
違規 ? ...

是的. 確定她是中一, 11歲, 沒有違規, 男子組同様有一個.  大家不要忘記好多國際小學只讀5年架咋, 所以讀完小學, 一上就中一的了.

明天day 2啦, 大家去看嗎

錡E  去   發表於 15-2-9 22:33

無所謂啦, 現場氣氛真係好好, 見到自己囝囝出賽, 我都緊張起來的. 唔駛等佢 whatsapp 結果,  自己現場看仲好啊.
p.s. :  我無話比個囝知, 我去看的. 就是費事他阻止我.   

我也去完剛回來, 好開心呀囝2様都入到決賽, day 3 又要再去了.

明天真的精彩, 所有男女接力都在下午決賽, 最後還來一張大合照, 好看啊

港九區Division 1校際田徑比賽次日分數:(只列首五名)
男子組                                        女子組
拔萃男書院        229.5        拔萃女書院        224.5
喇沙書院                        162.5        德望學校                        188.5
旅港開平商會中學        121        協恩中學                         170
香港華仁書院        89        西島學校                   83.5
東華三院黃笏南中學        84        聖嘉勒女書院        80.5

錡E  呵呵.原來只差3分  發表於 15-2-12 15:28
‹ 上一主題|下一主題