用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 會唔會一間都唔收?
樓主: dolphinmama
go

會唔會一間都唔收? [複製鏈接]

其實咩係名校先,唔計屋村校,叫得出名既學校連分校都唔少,由其K1好多選擇,KV ?SC都absorb左1300人,其他間間每間百幾個位都唔少位,有d學校晨早出定offer收左你留位費,到最后冇人讀咪call waiting
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 LamCoco 於 10-11-1 03:07 發表
平時佢唔係咁架...個個都話佢馴! 近排病確係有少少脾氣~ 但果日簡直好似兩個人咁~ 本身佢係慢熱果隻, 又食咗藥, 再加上佢對住一D屋企無0嘅玩具(特別轉動果類), 呢個簡直係死穴!!! 一有玩具佢一定要玩咗先,  ...

見到佢o甘答你可能你俾好大pressure佢了
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 LamCoco 於 10-11-1 01:33 發表
我仔係08年一月大仔~ 上星期六去面試! 我真係無諗過差成咁...唔睬人+指定要玩某個玩具, 十問九唔應, 仲要發脾氣+大叫現青筋咁濟~ 未考完個老師已經話..."睇下waiting list有無位再考過, 佢今日唔係好合適面 ...

呢個老師o甘直接我諗情况幾嚴重or老師冇乜愛心,邊間o甘衰呀?

原帖由 JodisMama 於 10-11-1 10:29 發表
有時大仔大女仲大壓力, 好似阿女今年第一次in 崇真, 又哭又不合作, 表現差過上年, 上年只是不懂回答, 今年是不想答.

係呀,大b好多識講嘢人人以為佢地應識多d嘢仲大壓力,而且有d大b識玩嘢d問題太淺專登唔答or答相反,我反而覺得中b仲好,起碼仲好有興趣答d interview questions

原帖由 bibikids119 於 10-11-2 09:53 發表
係呀,佢地真係會專登玩嘢,答相反呀!我個都係大B嚟-佢話自己得一歲

我個話5歲,有次問佢個口用來做乜佢話all po po

我跟住問pat pat有乜用佢話食嘢

原帖由 小曳人 於 10-11-2 10:34 發表

叻叻喎!
佢肯定明白"相反"嘅義思啦!

如果老師好似你o甘諗還好,但老師可認為我地冇家教教到佢o甘,實情我當然冇教過佢啦
‹ 上一主題|下一主題