用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Share joining playgroup experience!
樓主: janicelam
go

Share joining playgroup experience! [複製鏈接]

我試過 :

(1) jolly kingdom, 但覺得麻麻地, 老師唔係咁有心機教, 全英, 鬼婆教, 印象中好似800元4堂

(2) 幼聯, 幾好, 全英, 價錢適中, 好似大約180元1堂

(3) Kiddy World, 900元4堂, 地方整潔, 我比較喜歡呢間有2個導師教, 全英

原帖由 qqqmama 於 10-8-20 10:38 發表
本來我都想試 JOLLY KINGDOM, 不過睇過有d pose 講, 佢地成日換老師, 所以最後都無去試.

請問幼聯既地方係唔係好細嫁? 因為我會呢個sun 去試堂呀

kiddy world 既課程係點, 可以分享下嗎?
thx ...

幼聯我係hunghom上堂, 6個家庭左右, 課室比較細但我接受到, 課程係15mins教日常生活的字, 15mins唱歌玩遊戲, 15mins學習用餐具, 做下勞作, 15mins聽故事

Kiddy world係尖沙咀, 地方大過幼聯, 乾淨, 課程係30mins教日常生活的字, 15mins訓練小肌肉, 15mins玩下玩具學習同其他小朋友分享, 全英

原帖由 qqqmama 於 10-8-20 13:31 發表
我岩岩都報左kiddy world 既 trial class, 係 音樂個班, 其實我都唔係好sure, Tiny tots 同 tumbles tune 有咩分別.

請問你join 左邊一個class?

我係報左逢星期六的tiny tots, 我都唸緊試下第二間, 因為可以比較下其他課程

老實講, 有時上playgroup都覺得好無謂, 我阿b上左2個月, 可能我b鐘意周場走, 所以我覺得無咩訓練到, 只係訓練左唔驚人, 其他野我都唔覺有咩進步, 係咪我個間唔啱佢?你地個b上左後有咩進步?
‹ 上一主題|下一主題