用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 比華利幼稚園
樓主: WCY
go

比華利幼稚園   [複製鏈接]

原帖由 WinkyLee 於 11-8-4 09:24 發表
今日第一曰返學,我仔入左rm6。 阿仔入左後我又無人識自己一個坐係校外樓梯坐。唔知明天返學有無人同我相認下呢?

我個仔又係讀rm 6呀
班主任係Miss Ching
佢第一日無喊.點知第二日先嚟喊
嚟兩日情緒都好波動
問佢返唔返學又話要返
但一唔見我地又喊又扭.頭大都大埋

原帖由 yiuyau 於 11-8-16 13:57 發表
my daughter is aslo studying the pgs class with room6.  she tried to go to school by school bus today

我個仔都係 pgs Rm6

原帖由 szesze1812 於 11-8-11 10:24 發表
0甘如果比較.. 大家覺得比華利or 翠茵(坑口)好d 呢?

唔敢講邊間好d.不如同你分享下
當初比華利同新都城翠茵都收咗我個仔.最後我揀比華利
1. 近屋企 (我住係學校同一屋園)
2. 學費平好多.但每日由net教的英文時間係差唔多.而翠茵就每日有普通話.比華利就一星期二日定三日
3. 小班,我 apply時.話比華利係話14人一班. 翠茵就講明 2x人.不過就有兩老師.但我個人都係鍾意小d人係同一個課室 [不過最後比華利今年2 歲班都開一班大班 (2x人).一班細班.好好彩我個仔入到我心儀的細班]

原帖由 szesze1812 於 11-8-19 11:12 發表

學費平好多嗎?? 因為我睇0既就係坑口間翠茵.. 佢全日around 5k.. 0米同比華利差唔多?? (我指n 班)

我報時,比華利的PN半日班係2400 (開學時.申請到加學費至2600).而翠茵本地班.當時話大約3600
差成千蚊
比華利如果係PN(2歲班)全日係4千多少少
歲半班全日先係五千幾
而翠茵係無歲半班的

原帖由 WinkyLee 於 11-8-19 23:31 發表
原來我仔同你仔一班呀!  不過, 佢坐校車啦.  我阿仔又無呀, 問佢開唔開心, 佢話開心.  可能我們都有一面之見.  不過, 唔知原來係大家!

我個仔上星期巳習慣了
現在仲好鍾意返學
我老公話阿仔個班男仔多個女仔呀
同我之前問過比華利係日日有NET (AROUND 15 MIN)
阿仔現在返嚟都有唱下歌 (不過唔知佢唱嘜)
同講D詞語我地無教過的

yiuyau 發表於 12-1-3 23:20
回復 Cedric_mama 的帖子

which school will your son study next year?

暫時我地得民生一個offer
應該都係民生多

yiuyau 發表於 12-1-9 13:55

do you know where is the class teacher, Ms CHING?

Miss ching無做成個幾月了
現在係Miss lee

yiuyau 發表於 12-1-16 11:20

thanks

Miss Ching無做成個幾兩個月啦
現在班主任叫Miss Lee

回覆:Tracy1987624 的帖子

我細女係2011年11月尾。哥哥係舊生我都會幫妹尸報出年pn.

‹ 上一主題|下一主題