用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真offer
go

崇真offer [複製鏈接]

INTERNATIONAL 收左.

不過唔知讀唔讀好. 現在番緊YORK .

回復 frogmaggie 的帖子

me too! same date!

引用:Quote:原帖由+Cathy1121+於+12-11-27+發表

原帖由 cclemon2009 於 12-11-28 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
Wow sc am 定pm? 好勁呀!

smile_w99 發表於 12-11-28 08:43
Decided?  I'm still struggling!

me too! what other offer you got now?

cclemon2009 發表於 12-11-28 08:52
SC pm offer,因為未能全部答對,錯左puzzel ,但有對老師講「我做吾到啊」
崇真am ,因為答到全部,除左分 ...
my son also cannot finished the puzzle.. but i don't get any reply fm sc ...

smile_w99 發表於 12-11-28 11:37
回復 ce366 的帖子

TT & SC pm offer and 1 half dragon school am offer at HK side!

I got york am and TT pm too.... but i perfer tt...

smile_w99 發表於 12-11-28 11:57
I also got York am before but I have given up lar!
I also prefer TT than York!  Your TT offer is in ...

我囝囝而家讀緊YORK INT'L 我覺得好好. 除左佢果D 行政.同學費....

我囝囝INT'L PM OFFER. 下午好似唔多好..

smile_w99  As I said, if your experience is good, then no need to consider other's comment!  發表於 12-11-28 14:24

YORK 的學費(INT'L)
K1: HK4600 X 12 = 55,200
K2: HK4,775 X 12 = 57,300
K3: HK4,950 X 12 = 59,400

K2 有多元智能上. 36XX 約43,200
什費: 半年一次: 2012 年HK1,917/半年;
茶點: 半年一次: 2012年HK2,310/半年
夏季校服: 623/set
冬季校服: 926/set
書包:193
毛巾盒,杯: 83

YORK 三年的支出. 唔計校車, 旅行, 考試費. ASSUME 什費各樣唔加價.書包一個用三年. 校服一年一SET
合共288,585.

TT 學費(INT'L)
K1-K3= 840X10X3 = 25,200
夏季校服: 220/set
冬季校服: 521/set
書包:90
學習材料:1600/年
課外活動費: 約1500/月

TT三年的支出. 唔計校車, 旅行, 考試費. ASSUME 什費各樣唔加價.書包一個用三年. 校服一年一SET

合共47,313

三年相差24萬1左右.

YORK 會考
Eng: Cambridge -Starters & Movers Level
Math: SAT 10
Science: CREST
Music: Violin
PTH tests
Tennis

TT
參加各大少比賽

如有計錯. 請大家指點...
你會點選擇?

evacalbee  以有學券幼稚園來說,TT有net教英文係超抵讀。以考小學來說,York應該比TT好。我識得一位York小朋友舊年叩門入九龍塘拔小,校長話小朋友英文好impressi。   發表於 12-11-28 15:43
evacalbee  十分清晰,相信你係一個好家長! 如果錢係考慮因素,選TT。如果concern考小學成功率高,選York。  發表於 12-11-28 15:36
harris33    發表於 12-11-28 15:31

smile_w99 發表於 12-11-28 14:21
回復 Happylovehappy 的帖子

Since I like my extg PN which provides a very good bilingual environment ...

我都係想大家談論下JET~~

smile_w99 發表於 12-11-28 14:57

Then will u choose York or TT?

SMILE_w99 我都好想聽下你的意見.

你會考慮D 咩?
我有考慮地點. 番學時間. 老師, 同學. 錢等問題.  因為我現在讀YORK 知道他的運作. 轉到TT 因為太多野唔清楚. 如學校會唔會好鬼固執. 又唔FELEXABLE果D. 我不停係度揾INFO. 還未有決定...

smile_w99 發表於 12-11-28 16:06

Depends on how you rank the various factors!

我會考慮係值唔值得. value of money !

我都有諗過唔得K2再轉番入去. 不過機會唔大. 我指我自己唔會.
我相信出邊一定會找到好的. 不過要時間揾.

你呢. 你有無咩決定呀?

引用:TT+英普全部是net+teacher.沒有其他費用,

原帖由 118dicky 於 12-11-28 發表
TT 英普全部是net teacher.沒有其他費用,你計條數很清楚。TT 的活動很多。但多數在校內的

...
你小朋友在Tt 讀嗎?
請問學校會唔會好嚴?

引用:大概5/12到出信,14個工作天,我都希望細女

原帖由 yuangel218 於 12-11-29 發表
大概5/12到出信,14個工作天,我都希望細女入到。老師我又唔覺太嚴,不過好有愛心,我見大女讀左之後成日都 ...
錦真係好學校,不過今年英普有全日,明個就沒有了。你女女現在是全日還是下午?

118dicky 發表於 12-11-29 12:40
今年英普已沒有全日了。只有下午班,老師全部都好好。課外活動是有校車接送沒有另收費用連星期六都會有免費 ...
錦升上崇小嗎? 還是其他學校?

回覆:崇真offer

的今日收到sc am offer 係咪sc 好點?

‹ 上一主題|下一主題