用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 新跟進:可疑家長虛報灣仔地址入聖約瑟,疑有分身用戶名 ...
樓主: lugano
go

新跟進:可疑家長虛報灣仔地址入聖約瑟,疑有分身用戶名   [複製鏈接]

醒目開學勳章

你整得好過我,因主任剛再打來跟進資料..我驚巨洗post所以快手開左新的
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2394303&page=1#pid34540423

lugano  Thanks Connie  發表於 12-6-5 22:52

醒目開學勳章

找不回家訪個post

醒目開學勳章

silvia_ng 發表於 12-6-5 17:26
舉報懷疑假地址個案 - 2832 7700

有哂小朋友名, 住邊區, 派左邊間, gogogo! 殺一警百! ...

昨天已舉報,今午主任再call問詳細資料

silvia_ng  Support!!!!  發表於 12-6-6 10:37
SCKnight  支持查明真相!  發表於 12-6-6 00:30
lugano  SUPPORT  發表於 12-6-5 22:10

醒目開學勳章

kls12 發表於 12-6-5 21:38
是否中左 St. Joe ,一半半,未必是真呢!

應該是真的中了,因昨天只舉報有件甘既事,今午edb再call問詳細資料來原

醒目開學勳章

sukitelfold 發表於 12-6-5 22:14
支持論點,其實小朋友可能已受影響,連我亦知小朋友名及就讀KV咩班,EK又係家長必到處,同學仔家長點睇,真 ...

如果真為小朋友好,真應盡早在原區找學位了.....要edb再派學校或去st.jo註冊對小朋友影響更大

醒目開學勳章

winnietingting 發表於 12-6-6 14:50
陰謀論:大家會唔會太天真呢?會唔會道高一呎,魔高一丈,俾佢過到呢(例如話係監護人,又或佢12區的朋友肯 ...

過到骨又點?! 淨sjk升上sjp既有幾十個,全部家長都會知這事,可以想象小朋友往後的校園生活了

醒目開學勳章

lugano 發表於 12-6-7 19:48
程媽媽,

我覺得你的論點有點本末倒置,難道一些虛報假地址的人不是為自身利益? 不是搶了別家孩子的學位嗎 ...

我係舉報人,是我叫lugano做個list, 因當我同edb主任談話中發現他原來從不知有本綱和如何尋找有關資料, 我亦有說願意從email提供資料, 但沒被接納(可能驚有人為改造掛)..,所以lugano的幫忙我非常感謝~而小朋友全名也已打格, 請想想, 真正對小朋友做成傷害的始作俑者是誰!!!

利益申報 : 小兒是sjk生, 已有一好好的直資男校收左, 將會叩 sjp, 但多這個學位對於我叩 sjp是絕對沒有影響的~!  有這舉報是真的看不過眼~~!!! 不是什麼人講的自身利益~!!!!

cowmoon  支持您!  發表於 12-6-8 17:30
lugano  congrats .....  發表於 12-6-8 13:45
Andpu  Fully support your action. It is not simply one sjp seat! Can't imagine when everybody not following the rule  發表於 12-6-7 22:24

醒目開學勳章

kls12 發表於 12-6-7 22:03
不好意思,聽完解釋,反而覺得有"自身利益", 可否說明多一點, 謝謝

好慶幸我囝成績好好亦好乖, 他的學位不須因這意外之位而有所影響, 詳情要sjk 家長才會明白, 我也不想在這里多講, 再者我對那直資小學也很滿意
‹ 上一主題|下一主題