用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
樓主: Bebichhichi
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

前幾日我問jason 仔, 佢終於講左比我聽栩澄都係同class 啦:loveliness:

原帖由 vienleung0108 於 10-9-29 02:26 發表
Hi, 大家好!!!

栩澄都是K1A同學仔呀, 她現在是蘋果組

我問JASON仔都講有默書,尋日好似係默英文, 不過仲係老師到, 唔知又係唔係呢:D

原帖由 BabyHilary 於 10-9-30 00:09 發表
Parco話今日默書, 默左星簿頭5個字享紙上面,
你地小朋友有冇講呀? 唔知係咪真!
我一直以為未咁快默書, 都冇同佢溫, 唔知佢默成點呢...

我細仔都係下年先in k1 呀,不過佢係0901b                       
原帖由 salai 於 10-10-8 19:08 發表

My small girl will apply K1 for next year, KV just receive children whose born in 10/2007 to 10/2008.  My girl born in 11/2008, so the chance to study in KV is quiet small.

我10:15AM 到呀, 我K1既parent's day 我一樣同daddy 一齊去, 而且次次都帶埋jason, 雖然邁唔水小朋友去, 不過去到老師見到佢地都會比野佢地玩既.

原帖由 BabyHilary 於 10-10-11 00:17 發表
你地23號幾點去家長會呀?
係咪同埋baba一齊去架?
我係10:45am, 未知baba攞唔攞到假!

e............原來分左2日架 ~~

原帖由 SHeiB 於 10-10-11 13:32 發表
我係30th見老師..!
有冇mama係30th?

haha 死囉......我發覺買比阿仔本練習簿成吋厚呀, 我估佢有排都唔可以拎gift lu !!

原帖由 SHeiB 於 10-10-11 13:34 發表
parco好叻呀..已經完成左1本練習簿

亞仔仍在努力中.....

問左校務處, 今個星期轉涼學生要繼續著夏季校服+冬季既運動服外套OR冬季既冷衫.

15度以下可以著sport uniform, 12度以下可以著自己jacket.

原帖由 BabyHilary 於 10-10-26 23:26 發表
我都享手冊問左ms lam,
同jason mama問校務處答覆一樣!
今年10月係近10年最凍, 但仲有3wks先可以著冬季...
係呢, 幾多度以下先可以著運動服代替校服?

show & tell 應該係跟學號排次序, 所以最快收到既應該會係頭幾個NO 果D, Jason 仔no. 9,不過都仲未收到

原帖由 BabyHilary 於 10-10-26 23:28 發表
有冇家長已經收到show & tell notice?
聽隔離班家長講今日收到!

見到其他post講原來今日開始做assesment啦, 各位家長&小朋友比心機呀

星期五岩岩收到考試paper 啦, 大家小朋友考成如何呀? 我聽jason 仔講好多小朋友都全部100分 , 當然........我個仔一定無份啦

回復 129# Bebichhichi 的帖子

好耐都無人講野, push 下先

回復 132# SHeiB 的帖子

Happy New Year ~~~~

回復 135# BabyHilary 的帖子

Haha 我無理,照著運動鞋

新一年剛開始, 估唔到Jason仔尋日返學竟然係學校撞到頭要聯針............. 連老師都睇唔到事件經過....... 有無好心人既仔仔女女知道發生咩事呀?  雖然阿仔有同我講咩事, 但我又唔想盡想佢, 唔知classroom 有無cctv 架呢???

回復 142# 330 的帖子

聯左2針, 等10日後先拆先, 今日都會繼續返學, 希望唔好再有意外發生啦.

但阿仔發生事, 做阿ma 都係想只發生咩事姐.

回復 144# BabyHilary 的帖子

我今日陪阿仔返去了解過啦, D 枱無崩無爛, 不過就唔係真係想像中太圓囉, 老師講已經開會反應左呢個問題, 而今日亦安排他坐另一個位, 小息無得出去tree house玩, 只可以睇故事書, 運動堂做運動都唔可以, 只可以坐埋一邊, 而老師亦答應了會多加留意他, 避免再令傷口受傷.  

仲有, 阿仔今日放學時同我講老師帶個小朋友同佢say sorry 啦, 而阿仔亦都原諒了她, 咁即係證明阿仔所講既係真的, 希望經過今次事件大家同學仔都會明白安全的重要性.

派了成績表啦, 大家上學期成績如何呀?

今年家長日係星期五, 你地幾點呀? JASON仔係11點, 又要請假了

Parco真係好叻仔呀,Jason仔就繼續careless mistake ! 中文錯左一條,晚既相反字寫左日,唉!成績表就有A有B。  係呢!parco 有無拎certificate 呀?parco有無講今次幾多人拎到全部一百分呀?

原帖由 BabyHilary 於 11-2-21 23:08 發表
jason mama,

我同你同時間呀, 我唸係因為parco同jason學號接近

收到成績表同assessment啦!
parco上次話要攞4個100分真係做到,
好開心呀, 打算買份小禮物獎勵佢,
因為個性心急嘅佢冇careless mistakes好難得!

之 ...

回復 151# miumiu723 的帖子

綽謙叻叻呀, 上次係咪都4科100呀?

係呢, 你地知唔知K2 上學期其實有幾多個award or cert?

仲有, 我想問成績表入面既main subject 係咪跟accessement 比grade? 因為我睇完成功表都唔明佢地點比grade?
‹ 上一主題|下一主題