用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream
樓主: lovekidss
go

YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream   [複製鏈接]

回覆:YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream

好學校=名氣大=難入=唔入會俾人笑? OMG!

我係York家長,York長期俾人睇低,但批評者都唔係用家…
York係樣都計錢,但無人逼你俾,多數都係optional。
開親thread問呢個問題,9成揀SC。

揀學校,係要揀切合自己的需要,子女的性格,唔一定名校就啱自己!

樓主你都係搵啲客觀意見喇!  

回覆:YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream

我係去年apply K1的家長,有啲話自己同SC無關係,又無讀過York的家長,不斷追擊同York有關的post。講到讀York就低人一等…之後就會有一班York的家長企出來,為自己仔女讀的學校平反! 今日,就被說成有York sales,要講到York好好:;pppp:

我諗好多York的學生,都係所謂名校唔收的學生。如果York能將呢啲學生教得好,入名小學,咁呢間學校好唔好? 名校都歧視細仔,起碼York唔會!

睇來真係唔好問有關York同任何學校的比較。雖然York係好多年前係有唔好的新聞,新聞都是事實,但已經係舊聞! 如果大家喜歡,就讓York的名聲係EK繼續沉淪,讓有心讀York的家長,自己去問[真正用家]的實際情況/意見,了解多啲! 係呢度睇埋呢啲無休止的批評,無理據的貶低,真係無咩用!

喜歡名校的,繼續去追求心中的名校!

Ps. 我係York家長,我對York的教學好滿意!

回復 hunterhk 的帖子

Don't worry! Each class got a classroom. Parents will pick up their own kids from classroom. Each classroom have the monthly birthday star chart.

My son is also a small Boy. He was born in October 2009. He is now studying K1 in York International. I would only let him repeat K1 if his teachers said he was not capable of keeping pace of the teaching in school. I suggest you to let her be small b this year and try applying K1 again next year.

有啲人見到講York,真係點都要入來加把咀,踩兩腳。講的野又無憑無據,有用家平反,又要話人地妨礙言論自由…:;pppp:
又要話人地係打手…
都唔知邊個打手!

有啲人post第二條thread出來,果度樓主問[用家]如果時光倒流,仲會唔會揀York,自己唔係用家,又要加把口…
用家反駁,又話人唔包容:;pppp:

呢啲人真係居心叵測!

想真正了解兩間學校,特別係York的意見,搵用家喇。其實,好似無幾多SC用家講意見,或者都係去SC群組問人會好啲!

繼續呢啲無聊的對話,真係浪費時間!

‹ 上一主題|下一主題