用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SPCCPS 大家見左幾耐? sec-in result 幾時會announce? ...
樓主: WINDYNam
go

SPCCPS 大家見左幾耐? sec-in result 幾時會announce?   [複製鏈接]

沒有單對單問學術問題或深入些個人問題,十成九冇2nd in。

老師係睇1st in 表現去決定當時問到幾深入。多數唔收的,唔會再花時間問。

In 幾耐冇關係,唔使計時間。

In 啲乜先有影響。

sweetmayboy 發表於 16-9-25 09:53
回覆 siden 的帖子

請問in d乜題目先比較有影響力?

起碼要有單對單問學術問題或深入些個人問題。

以前有2nd in 的朋友全部有問這些。

冇2nd in的包括我,只係求其問吓你讀邊間幼稚園之類一兩條hea問題。

又咁講,就算有問都唔會一定入到2nd in, 因為呢堆人仲要再揀。 但冇問的話,機會一定更細。

five555 發表於 16-10-2 11:08
見新手媽媽都會入來問某校面試考什麼,有沒有問卷,有多少次面試,各種各樣的問題也有,但來來去去也是問差 ...

WINDYNam 發表於 16-10-2 12:13
純粹一呻,其實呢一兩年,大家少咗好多分享
有時候係幼稚園,大家家長都唔願意講咁多
唉,何必呢⋯⋯

Agree
‹ 上一主題|下一主題