用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 陳守仁 1st Interview
go

陳守仁 1st Interview [複製鏈接]

回覆:陳守仁 1st Interview

咁快?可以考乜?

考完35分鐘

聽阿仔講,問題真係唔多...

引用:當然啦,咁多小朋友,仲要睇片之後去答問題

原帖由 hobby 於 14-09-27 發表
當然啦,咁多小朋友,仲要睇片之後去答問題;估唔到一條普通話都沒呢

...
有睇片咩?我阿仔個組冇喎

引用:考數字推理,+文字應用,+都難

原帖由 ericby 於 14-09-28 發表
考數字推理, 文字應用, 都難
我冇考數學,有中文英文,用iPad,阿仔話淺過英華

引用:我囡話有用紙指/貼答案,有iPad+,+但沒數

原帖由 hobby 於 14-09-28 發表
我囡話有用紙指/貼答案,有iPad , 但沒數學題,我有懷疑要過到某關先考落去

...
我覺得唔係要過關才考更深,因為阿仔話佢只係唔識一條(我信佢),佢冇考數學

阿仔話無睇video, 只係老師用iPad問問題,然後阿仔講答案

引用:我女話仲有問數學: 1.+5+1=? 2.+10+5=? +

原帖由 pangps 於 14-09-29 發表
我女話仲有問數學:
1. 5+1=?
2. 10+5=?
我阿仔後來都話有數學,但講到一舊舊唔知講乜

引用:我個囡仲係堅持冇考數,如果是考這些簡單的

原帖由 hobby 於 14-09-29 發表
我個囡仲係堅持冇考數,如果是考這些簡單的,中英文問也好,她應該完全識答

畫畫她她那組有4個人
我阿仔都話最後個英文字好難,我估唔係咁易併音。阿仔話數學唔係考答案,但佢講到一舊舊,費時搞亂大家。不過小朋友應該係一區區咁去答問題

引用:,最估唔到係會考標點符號,我相信冇咩k3生

原帖由 yan817 於 14-09-29 發表
,最估唔到係會考標點符號,我相信冇咩k3生會識,你地小朋友識嗎?
標點符號?我阿仔話有考符號,但不是標點符號

純推敲,是不是老師叫小朋友寫標點符號?例如寫句號,逗號等等。而唔係一句句子留空問你應填什麼標點?如果係,我估K3小朋友係識的

‹ 上一主題|下一主題